Zoltan Kadar, la al treilea mandat pe banca lui Grasshoppers Zurich

Zoltan Kadar
Sursa foto: gcz.ch

Fostul fotbalist al Universității Cluj, Zoltan Kadar, a fost numit antrenor principal al celei mai titrate echipe de fotbal din Elveția, Grasshoppers Zurich. Kadar este la al treilea mandat de principal al ”lăcuselor” și are misiunea de a duce echipa în primul eșalon.

Cu două etape înaintea finalului de campionat Grasshoppers este lider în liga a doua, la egalitate de puncte cu Thun. Zoltan Kadar lucrează în cadrul clubului din Zurich din 2011.

În 2015 a fost numit pentru prima oară antrenor principal, interimar, iar cel de al doilea mandat l-a avut în sezonul precedent când a ratat pe finalul sezonului accederea în Super Ligă. Ulterior a rămas în staff-ul ”lăcustelor” ca antrenor secund.

Fondată în 1886 gruparea din Zurich are în palmares 27 de titluri de campioană, 19 Cupe, două Cupe ale Ligii și o Supercupă. Nici palmaresul internațional nu e deloc de neglijat, elvețienii fiind semifinaliști în Cupa UEFA (1978), de două ori sfert-finaliști în Cupa Campionilor Europeni (1957 și 1979), aceeași fază atingând-o și în Cupa Cupelor, în 1990. Grasshoppers are și două trofee europene în vitrină, Cupa UEFA Intertoto cucerită în 2006 și 2008.

Distribuie:

Postaţi un comentariu