Ziua decisivă în Fed Cup. România s-a calificat la barajul pentru promovare

Irina Begu a adus punctul calificării echipei de Fed Cup a României, în disputa cu Canada și va juca barajul pentru promovarea în Grupa Mondială I / Foto: Dan Bodea

Meciul dintre echipele de Fed Cup ale României și Canadei s-a încheiat cu victoria, scor 3-1 la general, a ”Tricolorelor” care revin astfel în barajul pentru accederea în elita tenisului feminin mondial. În prima întâlnire de duminică și-au încrucișat rachetele Irina Begu (nr. 37 WTA) și Katherine Sebov (nr. 319 WTA). Sportiva noastră și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-2, în 38 de minute, după ce a condus cu 4-0. Prestația Irinei nu a fost la fel de convingătoare și în setul doi, dar Begu și l-a adjudecat cu scorul de 6-4 și a adus României punctul decisiv pentru calificarea la barajul pentru promovarea în Grupa Mondială I a Fed Cup.

Foto: Dan Bodea

În ultima întâlnire a meciului contra Canadei cuplul Ana Bogdan/Raluca Olaru a cedat în trei seturi în fața perechii Carol zhao/Gabriela Dabrowski, scor 6-4, 1-6, 6-10. Pentru România a debutat Ana Bogdan, aceasta făcând pereche cu Raluca Olaru alături de care a făcut un set bun, în care au revenit de la scorul de 2-4. Au cedat însă al doilea set la 1, pentru ca în super tiebreak, româncele să cedeze din nou (6-10), însă, partida de dublu s-a disputat doar pentru palmares, calificarea la baraj fiind adjudecată după victoria Irinei Begu la Katherine Sebov. 

Foto: Dan Bodea

”A fost o atmosferă extraordinară. Pot să spun că am avut emoţii mari şi mă bucur că am câştigat ambele partide. Oamenii sunt extraordinari, condiţiile sunt extraordinare. Vreau să vă felicit pentru această sală minunată, pentru hotelul unde am stat. Mereu când am venit aici, m-aţi primit cu căldură”, a declarat Irina Begu, sportiva care a adus două puncte României în fața Canadei.

Meciul de baraj se va disputa în perioada 21-22 aprilie. Canada va evolua pentru menținerea în Grupa Mondială II. Reamintim că din echipa României lipsește cea mai bună jucătoare, Simona Halep. Numărul doi mondial a refuzat să joace pentru România din cauza unor probleme medicale suferite la Australian Open. De partea cealaltă, Canada nu se poate baza pe Eugenie Bouchard şi nici pe a doua sa jucătoare, Francoise Abanda. Aceasta este cea de a treia victorie a României în fața Canadei, după succesele din 1983, când România s-a impus, la Zurich, cu scorul de 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale. ”Tricolorele” au mai învins odată Canada la ea acasă, cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015.

Distribuie:

Postaţi un comentariu