Ziua decisivă în Fed Cup. Begu conduce cu 1-0 la seturi cu Sebov. România – Canada are 2-0 la general

Foto: Dan Bodea

Meciul dintre echipele de Fed Cup ale României și Canadei continuă, duminică, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. În prima întâlnire își încrucișează rachetele Irina Begu (nr. 37 WTA) și Katherine Sebov (nr. 319 WTA). Sportiva noastră și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-2, după ce a condus cu 4-0. Prestația irinei a fost convingătoare, ceea ce înseamnă că la capătul acestei dispute România va avea 3-0 la general și, astfel, va fi câștigat meciul.

Inițial Begu trebuia să o întâlnescă pe Carol Zhao, însă, echipa tehnică a Canadei a decis să-i dea șansa sportivei de numai 19 ani să o înfrunte pe Begu. Meciul va continua cu disputa dintre Sorana Cîrstea (38 WTA) şi Bianca Andreescu (173 WTA). În partida de dublu se vor întâlni cuplurile Ana Bogdan/Raluca Olaru şi Katherina Sebov/Gabriela Dabrowski, dar, în funcţie de rezultat, se pot opera modificări în componenţa perechilor, cel mai probabil Zhao urmând să facă pereche cu Dabrowski.

La general România conduce cu scorul de 2-0 după ce, sâmbătă, Sorana Cîrstea a trecut în două seturi, scor 6-2, 6-2, de Zhao, iar Irina Begu a avut nevoie de trei seturi să o învingă pe canadianca cu origini românești, Bianca Andreescu, scor 6-3, 6-7, 6-2. Meciul a durat două ore și 38 de minute. Reamintim că din echipa României lipsește cea mai bună jucătoare, Simona Halep. Numărul doi mondial a refuzat să joace pentru România din cauza unor probleme medicale suferite la Australian Open.

De partea cealaltă, Canada nu se poate baza pe Eugenie Bouchard şi nici pe a doua sa jucătoare, Francoise Abanda. România are două victorii în tot atâtea meciuri cu Canada. Echipa noastră a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu