Volei. ”U” a câștigat derby-ul Clujului cu CSM Câmpia Turzii

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa masculină de volei a CS Universitatea Cluj s-a deplasat la sfârșitul acestei săptămâni la Câmpia Turzii pentru meciul cu echipa locală CSM, din cadrul ultimei etape (a 18-a) din sezonul regulat al Diviziei A1. La capătul unei înfruntări echilibrate alb-negrii s-au impus cu scorul de 3-1 la seturi și au încheiat prima parte a campionatului pe locul 7, în vreme ce gazdele, cu un singur succes în actualul sezon, sunt pe penultimul loc (9).

Alb-negrii au început mai bine întâlnirea și, după un prim set câștigat la 22, s-au impus concludent în cel de al doilea (13-25). Voleibaliștii de la CSM Câmpia Turzii nu au renunțat la luptă și și-au adjudecat setul al treilea (25-22), încercând să prelungească suspansul disputei. Au cedat însă, în setul 4, la 22, și Universitatea a obținut astfel, al șasea victorie stagională.

În ciuda succesului de la Câmpia Turzii, voleibaliștii de la ”U” se vor lupta și anul acesta pentru salvarea de la retrogradare, urmând să evolueze în perioada 7-28 martie, în turneul play-out la care participă echipele clasate pe locurile 7-10 (”U” Cluj, Știința Explorări Baia Mare, CSM Câmpia Turzii și CS UV Timișoara).

În mod normal ultimele două clasate ar trebui să retrogradeze, dar, cel mai probabil, echipele din eșalonul secund vor renunța și anul acesta să onoreze competiția, astfel că, în primul eșalon vom regăsi și în sezonul viitor aceleași echipe care sunt și în prezent. Cealaltă echipă clujeană, Unirea Dej, a terminat sezonul regulat pe locul 5 și va evolua în play-off.

La feminin, Universitatea Cluj a fost învinsă în ultima etapă, în deplasare, de Dinamo, cu scorul de 3-0 la seturi (la 10, la 19 și tot la 19), și a terminat sezonul regulat pe locul 9 (din 11), urmând să participe la fel ca și echipa masculină la turneul play-out, de menținere în Divizia A1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu