Vlad Mihalcea, prima achiziție a managerului Adi Falub

Sursa foto: Telekomsport

Noul manager sportiv al Universității Cluj, Adrian Falub, a făcut prima achiziție în noua lui calitate. Astfel, mijlocașul Vlad Mihalcea a semnat un contract valabil până la sfârșitul actualului campionat. Fotbalistul de 20 de ani a fost legitimat ultima oară la FC Voluntari, dar nu a prins decât 27 de minute în tricoul ilfovenilor (10 în disputa cu Sepsi OSK și 17 în înfrângerea de la Botoșani, ambele în actuala ediție a Ligii 1).

O nouă șansă pentru Mihalcea
Noul fotbalist al „Șecpilor roșii” este considerat de specialiști un jucător extrem de talentat, dar care s-a irosit înainte să apuce să strălucească. Originar din Brașov, Mihalcea nu a apucat să debuteze în echipa de seniori a „Stegarilor” fiind transferat de FCSB pe când avea doar 17 ani. Genul de fotbalist îndrăgostit de balon, Vlad Mihalcea nu a impresionat la gruparea din Capitală, dar mereu a lăsat impresia că are un potențial uriaș.

După două sezoane în care a bifat doar 6 apariții în tricoul roș-albastru (toate din postura de rezervă), Mihalcea a fost împrumutat în prima parte a sezonului 2017/2018 la ACS Poli Timișoara. 18 minute nu au fost suficiente pentru a-i convinge pe oficialii din Banat să-l păstreze în lot și pentru retur. A ajuns la Academica Clinceni și a devenit titular de drept. Într-un sezon și jumătate a contabilizat 58 de partide, dintre care 34 din postura de titular.

E drept însă, că în ediția trecută a Ligii 2, când academica a promovat în primul eșalon, Mihalcea a fost doar în 9 partide titular, dar a mai intrat pe teren în alte 15 și a contribuit la ascensiunea „Academicienilor”. La începutul actualului sezon a semnat cu FC Voluntari, dar a fost dat afară după doar două partide, în care a bifat 27 de minute. Transferul la Universitatea Cluj poate reprezenta așadar relansarea carierei.

La 20 de ani Mihalcea are încă multe de demonstrat, iar poziția lui în teren pare să fie sigură în condițiile în care ”U” s-a despărțit în această vară de Octavian Ursu și Răzvan Greu, doi dintre fotbaliștii care dădeau culoare jocului „Șepcilor roșii”. Vlad Mihalcea a intrat deja în programul de pregătire al universitarilor coordonat de managerul sportiv Adrian Falub, până la numirea unui nou tehnician. În 2015 când a fost achiziționat de FCSB, patronul George Becali îi stabilise o clauză de transfer cifrată la 50 de milioane de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu