Victorie pentru ”U” Cluj, la Timișoara

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a câștigat cu scorul de 3-0 meciul disputat la Timișoara, în compania formației ACS Poli. Succesul alb-negrilor din cadrul etapei cu numărul 33 vine ca o reparație morală după înfrângerea din etapa precedentă, 2-3, acasă, cu Ripensia Timișoara. Ioan Ovidiu Sabău a stat pe bancă, alături de Lobonț, iar acest lucru i-a motivat suplimentar pe jucătorii clujeni care au început tare meciul de pe arena „Electrica”.

Hațiegan și Gavra au avut primele oportunități în careul advers, dar cea mai controversată fază s-a petrecut în minutul 17 când Alexandru Bădăuță a respins o centrare a lui Pârvulescu, iar centralul Cristian Codrea a acordat lovitură de la 11 metri pentru ”U”. Reluările au demonstrat că decizia arbitrului băimărean a fost una eronată, jucătorul bănățean neavând vreun contact cu niciunul dintre fotbaliștii Universității.

Mircea Axente a transformat lovitura de pedeapsă. Gazdele au preluat inițiativa și au trecut de câteva ori pe lângă egalare, dar scorul la pauză a rămas 1-0 pentru ”U”. În minutul 51 Chemin a reușit să trimită mingea în poarta lui Dur Bozoancă, dar a comis fault în atac, iar reușita a fost anulată. Șapte minute mai târziu Pârvulescu a centrat dintr-o lovitură liberă, Codrea a deviat pe spate cu capul, Cordoș a preluat pe piept și a făcut paravan pentru șutul lui Abrudan care a dublat avantajul „Șepcilor roșii”.

După cea de a doua reușită meciul s-a echilibrat. Pe contraatac (min. 74), Chitoșcă i-a pasat în careu lui Cristian Gavra, iar golgheterul Universității a stabilit scorul final, 3-0 pentru ”U”. Alb-negrii rămân pe locul 3 în clasament, la un punct în urma Chindiei Târgoviște care are însă, un meci mai puțin disputat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu