Victorie pentru ”U” Cluj la debutul în noul sezon

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de baschet a CS Universitatea Cluj a câștigat primul meci oficial al noului sezon, scor 62-53 cu FCC Baschet Arad, într-o întâlnire ce a avut loc la București, în cadrul Fazei I a Cupei României, grupa B. Extrem de echilibrată, disputa a fost tranșată de fetele antrenorului Ioannis Koukos în ultimul sfert.

Universitarele au început mai bine confruntarea și și-au adjudecat primul parțial cu 17-11, însă le-au cedat pe următoarele (15-19 și 16-19). Astfel, înaintea ultimelor 10 minute echipa din Arad avea avantaj minim pe tabelă, scor 49-48, și un ascendent moral foarte bun grație evoluțiilor din sferturile doi, respectiv trei.

Ultimul parțial a fost cu adevărat dezastruos pentru gruparea din Vestul țării care avea să înscrie doar 4 puncte, pe fondul unei evoluții solide în defensivă a universitarelor. Nici jucătoarele Universității Cluj nu au excelat la capitolul ofensiv, reușind să înscrie doar 14 puncte, suficiente, însă, pentru a-și adjudeca sfertul și meciul.

Rashida Timbilla, autoare a 19 puncte și 4 pase decisive, și Korinne Campbell cu 12 puncte marcate, 10 recuperări și un capac, au fost cele mai bune jucătoare din tabăra clujencelor. Următoarele meciuri ale Universității Cluj sunt programate marți, 3 noiembrie, de la ora 18:30, cu Olimpia CSU Brașov și miercuri, 4 noiembrie, de la ora 17:30, cu CS Phoenix Constanța.

Distribuie:

Postaţi un comentariu