Victorie lejeră pentru U-BT la debutul în Cupa României

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au câștigat cu scorul de 81-58 meciul cu CSM Galați, primul din seria de trei partide programate în cadrul grupei A, găzduite de București. Trupa lui Mihai Silvășan a început tare disputa și a controlat total primul parțial pe care și l-a și adjudecat cu scorul de 21-9.

În cel de al doilea sfert gălățenii au avut o răbufnire de orgoliu, e drept pe fondul unui joc mult mai relaxat a alb-negrilor. Echilibrat per ansamblu, parțialul a fost adjudecat de echipa din Galați (scor 24-18), ceea ce a făcut ca diferența de pe tabela de scor să fie de doar șase puncte, 39-33 în favoarea clujenilor, la pauza mare.

Repriza a doua nu a avut istoric. U-BT și-a făcut jocul obișnuit, ba chiar și jucătorii mai puțin experimentați au primit minute din partea antrenorului Mihai Silvășan. După ate 10 minute de joc scorul era deja 58-44, iar ultimul sfert a fost încă o demonstrație de forță a ardelenilor (23-14). Diferența (23 de puncte în favoarea echipei clujene) reflectă perfect diferența de valoare dntre cele două oponente. Reamintim că U-BT este deținătoarea trofeului.

Gregory Vargas a fost cel mai bun jucător al meciului cu 21 de puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Patrick Richard a totalizat 16 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive iar Donatas Tarolis 13 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Miercuri și vineri sunt programate etapele 2, respectiv a 3 a fazei grupelor, iar U-BT va juca după următorul program:
Etapa a II-a, miercuri, 11 noiembrie
BCMU FCA Pitești vs U-BT Cluj-Napoca, ora 21:15 (Digisport)
Etapa a III-a, vineri, 13 noiembrie
U-BT Cluj-Napoca vs Dinamo Știința București, ora 17:45 (Digisport)

În faza grupelor se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate din fiecare grupă, plus două echipe cu cea mai bună linie de clasament de pe locul 3 se vor califica la Turneul Final 8, care va avea loc între 6-9 martie anul viitor, gazda urmând a fi anunțată cel mai probabil la sfârșitul acestui an. Toate partidele se vor juca fără spectatori, conform reglementărilor legale în vigoare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu