Victorie la limită pentru “U” Olimpa Cluj la debutul în noul campionat

Foto: Dan Bodea

Multipla campioană a României, “U” Olimpia Cluj, s-a impus la limită, scor 1-0, în faţa  formației Piroș  Security Arad, într-un meci disputat pe Arena Clujana în prima etapă a noului sezon de fotbal feminin. Antrenorul Iulian Szekely a început jocul într-o formulă experimentală, cu Meluţă fundaș central, cu Ficzay fundaș stânga, dar și cu câteva noutăți în primul 11, dintre acestea remarcându-se Cerescu, mijlocaș la închidere.

Deși au controlat jocul din primul minut, Olimpicele s-au lovit de așezarea foarte bună a adversarelor. Fazele importante de poartă și lipsit în primele 45 de minute, Ficzay și Bălăceanu ratând cele mai mari oportunități. Repriza a doua a început într-un ritm mai lent, ambele oponente greșind nepermis de mult. Până la urmă schimbările au făcut diferența.

Negrea a adus un plus de siguranță și viteză în banda dreaptă, Mirea a limpezit faza de construcție, iar Borodi a semănat panică la fiecare fază ofensivă a Olimpicelor. Bâtea și Bălăceanu au ratat din poziții ideale, iar golul izbăvitor a căzut în minutul 77. După un corner executat de Ciolacu, mingea a ajuns la Meluţă, internaţionala României reușind să înscrie din cădere.

Ca o concluzie, meciul a avut ritm, dar ambelor echipe le-a lipsit luciditatea. Arădencele s-au apărat, clujencele au atacat. Pauza uriașă generată de pandemia de coronavirus nu avea cum să nu fie răsimţită de sportive, dar rezultatul final, 1-0 pentru ” U” Olimpia a reflectat diferența de valoare, superioară clujencelor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu