Victorie din nimic și trei puncte de play-off

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a obținut o nouă victorie în Liga 1, scor 1-0 cu FC Botoșani și play-off-ul este tot mai aproape pentru echipa lui Vasile Miriuță. Meciul de pe Arena Dr Constantin Rădulescu a fost de departe un egal ”de casă”, cu ocazii mai importante pentru oaspeți și cu un gol norocos, dacă este să fie analizată faza care a condus la unica reușită a meciului.

Larie a marcat în minutul 89 și a adus trei puncte cât o clasare pe un loc de play-off pentru trupa din Gruia. Într-un meci cu puține, totuși, ocazii de gol, Bud a ratat prima mare oportunitate, în minutul 8, când Păun a pătruns în careu, a pasat excelent, dar atacantul CFR-ului a trimis pe lângă poartă. Până la pauză doar Golofca a mai avut o inițiativă de țintă, dar mingea șutată de acesta, de la 20 de metri, a trecut pe lângă poarta lui Marc.

A fost nevoie să treacă nu mai puțin de 20 de minute din repriza a doua până să se consemneze o nouă ocazie. Astafei a pătruns în careul clujenilor, a tras la poartă, dar Marc a respins și mingea a ajuns la Golofca, execuția acestuia fiind blocată in extremis de un fundaș al gazdelor.A urmat ocazia lui Tiago Lopez, dar mingea trimisă spre poartă a fost scoasă de pe linie de Dimitrov și apoi din nou Golofca și-a încercat tăria șutului, din afara careului, dar și în afara suprafeței de poartă.

În minutul 82 CFR-ul a cerut penalti la pătrunderea lui Bud în care. Atacantul a simțit o mână a adversarului pe el și a forțat căderea, arbitrul însă, a lăsat jocul să continue. În Minutul 89 Larie avea să marcheze unicul gol al meciului, dintr-o fază inventată de centralul partidei, dar execuția fundașului CFR-ist merită toate aprecierile, semifoarfecă din apropierea careului de 6 metri. Cu 23 de puncte CFR a urcat pe locul 5 al clasamentului și play-off-ul pare să fie la îndemâna echipei lui Miriuță.

”N-am făcut o primă repriză bună, am fost prea încărcaţi, însă repriza a doua am forţat victoria, iar când îţi forţezi norocul, norocul vine. Am meritat victoria la cum am jucat în repriza a doua. Era păcat să nu câştigăm, numai eu ştiu cât muncim la antrenamente. Ieri s-a accidentat şi Filipe Nascimento şi a trebuit să improvizez. N-am făcut o partidă bună, dar am meritat victoria”, a declarat antrenorul lui CFR Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu