Victorie de serviciu: ”U” Cluj – Pandurii 2-0. „Șepcile roșii” au urcat pe loc de play-off (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a obținut, luni, al treilea succes din actualul campionat al ligii a doua, 2-0 cu Pandurii Târgu Jiu, singura echipă fără punct din eșalonul secund. Alb-negrii au pus repede stăpânire pe joc, dar ocaziile cu adevărat importante au lipsit. Luchin, Telcean și Negrean au apărut în careul advers, fără să reușească să pună în pericol poarta gorjenilor.

Oaspeții s-au apropiat pentru prima oară de careul „Șepcilor roșii” abia după un sfert de oră de joc. Prima fază care a creat panică în careul advers s-a consumat în minutul 18. Goga a centrat perfect pentru Ștefănescu, dar fotbalistul Universității s-a făcut de râs în poziție de unu la unu cu portarul advers.

În minutul 20 Golan a ciupit un balon, dar execuția nu a fost cadrată pe spațiul porții Pandurilor. Israelianul avea să se revanșeze trei minute mai târziu la capătul unei faze în care oaspeții s-au întrecut în gafe. Reacția Pandurilor a fost imediată, dar Muțiu nu a putut fi învins.

În minutul 32 Golan a luat bara la țintă, iar Bunga de la oaspeți a fost aproape să restabilească egalitatea, însă Muțiu a avut o paradă excelentă în fața belgianului, respingând cu piciorul mingea trimisă spre colțul lung. În minutul adițional al primei reprize Luchin este lovit cu pumnii în cap de portarul advers, arbitrul a dictat penalti și Goga a stabilit scorul final.

În debutul reprizei a doua Remacle a șutut direct pe poarta lui Muțiu, ar goal keeperul Universității respinge balonul în față. Nicolae Pîrvulescu a șutat și el în bară, iar Golan a mai irosit o oportunitate pentru ”U”. Până în ultimele 20 de minute Pandurii nu au mai reușit să lege mai mult de două pase. Abia în finalul partidei gorjenii au mai reușit să se apropie de careul lui Muțiu, însă nu și-au creat ocazii cu adevărat periculoase.

S-a terminat 2-0 pentru Universitatea care, cu cele 10 puncte acumulate, a urcat pe locul 6 al clasamentului (loc de play-off), iar etapa viitoare se va deplasa la Turis Oltul Turnu Măgurele.

Galeria Universității Cluj a afișat în peluza unde ar fi trebuit să ia loc dacă meciul se disputa cu spectatori un banner dedicat lui Cătălin Hîldan, „unicul căpitan” al lui Dinamo, care a murit în urmă cu 20 de ani pe teren. ”O legendă nemuritoare, căpitanul din Ștefan cel Mare”, au scris clujenii pe banner. Galeriile echipelor ”U” Cluj și Dinamo sunt înfrățite.

Distribuie:

Postaţi un comentariu