Victorie clară pentru baschetbalistele de la ”U” Cluj

Flavia Ferenczi a contribuit cu 17 puncte la victoria echipei sale la Craiova/ Foto: Dan Bodea

Formația de baschet feminin a Universității Cluj a trecut vineri, 15 noiembrie, în deplasare de SCM Craiova, cu scorul de 75-42, într-un meci din cadrul etapei a șaptea din Liga Națională de Baschet Feminin.

Baschetbalistele pregătite de Florin Covaciu au trecut de oltence în toate cele patru sferturi ale confruntării, câștigând rând pe rând cu 15-8, 17-13, 23-13, respectiv 20-8.

În urma acestei victorii, ardelencele au urcat pe poziția a 12-a în clasament, acumulând nouă puncte, cu două victorii și cinci înfrângeri. De cealaltă parte, doljencele au ajuns la un bilanț de șase înfrângeri și o singură victorie, ocupând poziția a 13-a în LNBF.

Punctele victoriei echipei de sub Feleac au fost marcate de Ferenczi cu 17, Kajdacsi 12 și 15 recuperări, Pop 11, Lache 11, Kosior 6, Răileanu 5, Corbu 5,  Szmutku 3,  Lovasz 3, respectiv Szocs 2.

De cealalaltă parte au punctat Motăteanu 17, Ninu 12, Matei 5, Gliga 4, Tincă 2 și Magla 2.

Sâmbătă, un nou meci pentru ”U” Cluj și SCM Craiova 

Având în vedere că formația din Cluj-Napoca și cea din Bănie au jucat meciul din etapa cu numărul șapte mult mai târziu, acestea vor evolua și sâmbătă, 16 noiembrie, în cadrul etapei a opta din LNBF.

„Studentele” se vor deplasa la Alexandria, pentru duelul cu CSBT din localitate.  Startul jocului se va da la ora 18.00.

În toate cele 14 întâlniri directe dintre ”U” Cluj și Alexandria, gazdele de sâmbătă s-au impus de 11 ori, timp în care fetele de sub Feleac doar de trei ori.

Teleormănencele se situează pe poziția a trei în clasament, cu 13 puncte strânse în șapte meciuri și un bilanț de șase victorii și un singur meci pierdut.

Disputa va fi arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Stamate și Laurențiu Antoche, iar comisar din partea FRB va fi Alina Moantă.

Sportivele din Craiova vor juca la Timișoara, contra echipei locale BC Danzio, începând cu ora 18.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu