Victorie chinuită în Liga Campionilor pentru “U” Olimpia

Foto: Dan Bodea

Eterna campioană a României la fotbal feminin, “U” Olimpia Cluj a câștigat greu primul meci din noua ediţie a UEFA Women’s Champions League, scor 2-1, cu FC Birkirkara din Malta, la capătul unui joc în care ocaziile de poartă au fost rare și cel mai intens trăit moment a fost cel al accidentării arbitrei Alexandra Deligianni, care a avut nevoie de aproape un sfert de oră de îngrijiri medicale ca să poată reveni pe teren.

În prima repriză ambele oponente au jucat temător, fără orizont, fără idei pe faza de construcție, fără ocazii semnificative. Câteva contraatacuri ale maltezelor au anunțat, totuși, golul ce avea să pice la capătul unei faze în care jucatoarele Olimpiei erau cu gândul mai mult la ce aveau de făcut în repriza a doua, decât la apariția surprinzătoare a Alishiei Sultana în poziție de finalizare, la ultima fază a primei reprize.

Malteza a înscris și la pauză tabela de marcaj indica un surprinzător 0-1. Tehnicienii Olimpicelor, Iulian Szekely și Daniel Sima au schimbat imediat după pauză, aruncându-le în luptă pe Curtis și Ţabur. Clujencele au început asaltul la poarta lui Xuereb și până la urmă a căzut și golul izbăvitor. În minutul 66 Veronique Mifsud și-a introdus mingea în propria poartă și le-a readus pe clujence în meci.

Presiunea constantă avea să dea roade graţie unei execuții spectaculoase a Mihaelei Ciolacu care a prins un șut magnific de la marginea careului și a înscris golul victoriei și al calificării în faza următoare a Ligii Campionilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu