Venezueleanul Gregory Vargas, al cincilea transfer la U-BT

Clubul de baschet U-BT a anunțat, joi, transferul fundașului venezuelean Gregory Vargas. În vârstă de 34 de ani, Vargas îi va face concurență lui Patrick Richards, baschetbalist care și-a prelungit recent contractul cu gruparea ardeleană până în 2023.

Gregory Vargas este un jucător cu mare experiență care a evoluat în carieră la formații preponderent sud-americane precum Patriotas de Cuarico, Panteras de Miranda, Marinos de Anzoátegui, Angeles de Puebla, Reales de la Vega, Halcones Rojos Veracruz, Maratonistas de Coamo sau Guaros de Lara, dar și în Europa la Maccabi Haifa (Iasrael), SLUC Nancy (Franța), respectiv Baloncesto Fuenlabrada (Spania).

Conducătorul de joc a fost desemnat de două ori cel mai bun apărător al campionatului din Israel, acolo unde a bifat și două prezențe la All Star Game. De asemenea, în 2017, Gregory a fost numit cel mai bun pasator al întrecerii israeliene.

Vargas este un component de bază al naționalei Venezuelei. Astfel, el a participat la FIBA World Cup 2019, acolo unde a bifat 5 prezențe, cu medii de 6.2 puncte, 2.6 recuperări și 2.4 pase decisive. În schimb, la Jocurile Olimpice de la Rio, fundașul s-a evidențiat cu statistici de 7.6 puncte, 4.6 pase decisive și 1.8 recuperări.

Alături de naționala Venezuelei, noul nostru baschetbalist a cucerit două medalii de aur la Jocurile Sud-Americane, dar și un argint. De menționat faptul că, în 2017, el a fost desemnat MVP al competiției amintite.

„Vreau să mulțumesc clubului U-BT pentru oportunitatea de a face parte din echipă. Sunt foarte încântat și motivat să ajut echipa și să ne îndeplinim obiectivele. Am ales să joc pentru un club de tradiție, care are referințe bune în baschetul european. Voi munci mult pentru ca acest sezon să fie așa cum ni-l dorim și vreau să le oferim bucurie fanilor, pentru că ei merită”, a spus Vargas pentru site-ul oficial al clubului clujean.

Distribuie:

Postaţi un comentariu