Universitatea Cluj a fost repartizată în grupa B a Cupei Românie la baschet feminin

Sursa foto: u-cluj.ro

Meciurile primei faze a Cupei României la baschet feminin se vor disputa la București și Satu Mare, a stabilit Consiliul Director al Federației Române de Baschet. Opt echipe s-au înscris în competiție, acestea fiind împărțite în două grupe. Universitatea Cluj a fost repartizată în grupa B, alături de FCC Baschet Arad, Olimpia CSU Brașov și Phoenix Constanța.

Totodată s-a stabilit și programul programul primei faze a competiției, meciurile urmând să se dispute în perioada 26-29 octombrie. Jocurile grupei B, din care face parte și Universitatea Cluj, vor fi găzduite de Arena de Baschet din București după următorul program:

Luni, 26 octombrie: FCC Baschet Arad – CS Universitatea Cluj-Napoca; Olimpia CSU Brașov – Phoenix Constanța
Marți, 27 octombrie: Phoenix Constanța – FCC Baschet Arad; CS Universitatea Cluj-Napoca – Olimpia CSU Brașov
Miercuri, 28 octombrie: FCC Baschet Arad – Olimpia CSU Brașov; Phoenix Constanța – CS Universitatea Cluj-Napoca
Campioana țării, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, este deja calificată la turneul final din luna februarie a anului viitor, unde i se vor alătura primele clasate din cele două grupe plus o echipă de pe locul doi care va fi trasă la sorți.

Trei nume noi în lotul lui Koukos
Echipa clujeană va fi pregătită și în acest sezon de Ioannis Koukos. Campania de achiziții a fost una modestă în inter-sezon, doar trei transferuri fiind anunțate de conducerea secției. Rashida Timbilla este născută în Ottawa, Canada, pe 27 iulie 1992 și evoluează pe postul de pivot. Baschetbalista a mai jucate pentru Quinta dos Lombos Cascais în Portugalia, Visby Basket din Suedia și Xcyde Angels Nordlingen din Germania.

Cea de a doua canadiancă este Ashley Polacek. Cu o înălțime de 1,65 metri, Ashley evoluează pe pozițiile 1-2 și vine după patru ani în NCAA. În sezonul trecut, baschetbalista a avut o medie de 11,2 puncte pe meci, 3,3 pase decisive, 3,1 recuperări și 1,3 intercepții pe meci în echipamentul celor de la Appalachian State University din Carolina de Nord.

Cel de al treilea transfer este o sportiva de numai de 20 de ani, Alexandra Bobar. Aceasta a evoluat în sezonul trecut la CS BC Sirius Târgu Mureș unde, în cele 21 de meciuri în care a fost prezentă pe parchet, a înregistrat un procentaj de 3,7 puncte pe meci și 2,8 recuperări.

Distribuie:

Postaţi un comentariu