Unirea Dej a câștigat restanța cu Soda Ocna Mureș și începe returul de pe primul loc în Liga 3. Vineri joacă cu Sănătatea

Credit foto: ziarulunirea.ro

Clujul are prima campioană de toamnă. Unirea Dej s-a impus cu scorul de 3-1 la Ocna Mureș într-o partidă restantă și, cu 24 de puncte acumulate în 9 etape, nu mai poate fi ajunsă din urmă de CSO Cugir (19 puncte) chiar dacă echipa din Alba va câștiga la rândul ei meciul restant cu Sănătatea Cluj, programat la mijlocul săptămânii viitoare.

La Ocna Mureș, dejenii și-au făcut meciul ușor după ce au marcat în minutul 19 prin Adrian Pop, cu un șut de la marginea careului mare. Trupa lui Dragoș Militaru a continuat să fie vioara întâi și după deschiderea scorului și și-a dublat avantajul în minutul 32, prin Kereki. În ciuda faptului că jocul a curs într-o singură direcție, spre poarta gazdelor, echipa din Alba avea să reducă din handicap în finalul primei reprize (min. 43), grație unui penalti transformat de Claudiu Marcu.

A fost singurul șut pe spațiul porții clujenilor care puteau să intre la cabine la o diferență mult mai mare, însă, în două rânduri șuturile lui Florin Blaj au scuturat transversala gazdelor. Repriza a doua s-a derulat sub aceleași auspicii, gazdele fiind practic un partener oficial de antrenament pentru uniriști.

Cu toate acestea, liderul la zi al seriei a 9-a a eșalonului terț a avut de așteptat ultimul minut al timpului regulamentar de joc pentru a înscrie și cel de al treilea gol. Giurgean a deviat din apropierea porții o centrare a lui Andrei Pop stabilind astfel, scorul final al unei întâlniri inegale, între două echipe aflate la cei doi poli ai ierarhiei (Soda Ocna Mureș este ultima în clasament cu doar 3 puncte – n.a.).

Unirea Dej își poate mări avansul de puncte față de principala urmăritoare, CSO Cugir, vineri, când va evolua pe teren propriu, în prima etapă a returului, în compania „virușilor” de la Sănătatea Cluj, o echipă solidă, dar a cărei evoluții sunt inconstante. Cele două formații s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon, de fiecare data dejenii reușind să se impună. O dată în Cupa României (4-2 pentru Unirea) și în etapa inaugurală a sezonului în curs, la Jucu (scor 3-0 pentru Unirea).

Distribuie:

Postaţi un comentariu