Un singur meci, două victorii pentru voleibaliștii de la ”U”

FOTO: Dan Bodea

Echipa masculină de volei a CS Universitatea Cluj a participat, vineri, la București, la primul turneu din calendarul competițional al noului sezon intern. Alb-negrii au fost repartizați în grupa a doua alături de gazdele de la CSU Știința București și Explorări Baia Mare, dar se întorc la Cluj-Napoca după un singur joc, câștigat cu 3-2 la seturi în fața celor de la Știința.

Maramureșenii nu s-au mai prezentat la turneu după ce la ultima testare COVID-19 rezultatele a 11 sportivi au ieșit pozitive. Conform regulamentului de desfășurare a Campionatului Național de volei, echipele care nu participă la competiție din cauza îmbolnăvirii cu virusul Sars-Cov-2 vor pierde meciurile cu 0 la 3. Astfel, universitarii clujeni au obținut, fără voia lor, maximum din acest turneu.

În singura partidă disputată în Capitală, în Sala Romsilva, Universitatea a început foarte bine, adjudecându-și primul set cu 25-16. Deși au condus ostilitățile pe teren clujenii a avut o inexplicabilă cădere în seturile doi și trei, pe care le-au cedat cu 23-25, respectiv 22-25. Au reintrat în meci câștigând setul patru (25-17), pentru ca în decisiv să se impună cu 15-11.

Meciul cu Explorări Baia Mare ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, dar va fi omologat cu 3-0 în favoarea Universității. Explorări Baia Mare este prima formație din campionatul băieților care nu se poate prezenta la un turneu, după ce două cazuri similare s-au înregistrat în întrecerea feminină, CSM Lugoj și ”U” Cluj fiind în imposibilitatea de a participa la turneul al doilea, tot din cauza îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2.

De asemenea, Unirea Dej a anunțat că nu poate participa la turneul de la Zalău, urmând să piardă la masa verde jocurile cu echipa locală SCM, respectiv cu campioana României, Arcada Galați. Gruparea clujeană a notificat autoritățile și Federația de specialitate cu privire la faptul că mai mulți jucători și membrii ai stafului au fost testați pozitiv cu COVID-19, fiind în imposibilitatea de a alinia şase sportivi valizi pentru jocurile din cadrul turneului de la Zalău.

Distribuie:

Postaţi un comentariu