Un nou început? ”U” Cluj a renunțat la directorul sportiv, la antrenor și la trei jucătoare

Foto: Dan Bodea

Mircea Cucuian, director sportiv, Alin Bondar, antrenor și jucătoarele Cristina Boian, Patricia Moraru și Larisa Araujo nu vor continua la echipa feminină de handbal Universitatea Cluj. Cucuian, a cărui contract expira la sfârșitul acestei luni, a fost înlăturat din conducerea secției încă de luna trecută, în locul lui fiind numit Sergiu Alexandru Cacoveanu.

Antrenorul Alin Bondar a activat la Universitatea Cluj din octombrie 2017, când l-a înlocuit pe Adi Popovici pe banca tehnică a echipei. Cu Bondar principal universitarele s-au luptat an de an să evite retrogradarea din Liga Națională. Surse apropiate Clubului Sportiv Universitatea susțin că Alin Bondar a fost la originea scandalului în urma căruia Mihaela Ani Senocico, un simbol al „studentelor”, a decis să plece la Măgura Cisnădie.

Două dintre jucătoarele puse pe liber de conducerea Universității, Patricia Moraru și Larisa Araujo și-au găsit deja noi angajamente și vor evolua la Gloria Buzău, Moraru, respectiv la Minaur Baia Mare, Araujo. Extrema dreapta Cristina Boian are, deocamdată, cu nicio ofertă. Și alte jucătoare din lotul Universității se vor despărți de gruparea clujeană, fie pentru că la 31 mai le expiră angajamentele, fie pentru că nu fac parte din planurile noului director sportiv.

Noul șef al secției de handbal feminin, Sergiu Alexandru Cacoveanu, are de 24 ani, a lucrat în Departamentul de Comunicare al Federației Române de Fotbal și este absolvent al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

„Îmi doresc să construim o echipă frumoasă, care să lupte de la primul minut și până în ultima secundă pentru acest club, pentru suporteri și pentru oraș. Suntem o echipă cu tradiție în handbalul feminin românesc, avem unul dintre cele mai frumoase orașe din România, avem suporteri care au rămas lângă <<U>> mereu, astfel că trebuie să ne propunem mai mult decât salvarea de la retrogradare în anii ce urmează”, a declarat Cacoveanu.

Dintre sportivele din lotul Universității din sezonul recent înghețat, Vioricăi Țăgean și Dianei Lazăr le-au fost prelungite contractele, iar în zilele următoare este așteptat la Cluj-Napoca și viitorul antrenor. Numele acestuia va fi anunțat în curând. ”U” Cluj a încheiat sezonul 2019/2020 pe locul 12, penultimul, în Liga Națională și nu va juca barajul pentru evitarea retrogradării deoarece Consiliul de Adiminisrație al Federației Române de Handbal a decis ca anul acesta să nu retrogradeze nicio echipă. Din sezonul viitor Liga Națională va avea la start 16 formații.

Distribuie:

Postaţi un comentariu