Un clujean este noul selecționer al naționalei masculine de handbal

Sursa foto: arhiva personală

Fostul internațional al României, Rareș Fortuneanu, a fost învestit în funcția de selecționer al echipei naționale de handbal masculin, după ce a primit la începutul acestei săptămâni votul de încredere al Comisiei Tehnice a Federației Române de Handbal. Rareș Fortuneanu are 40 de ani și este antrenorul grupării franceze de primă ligă Saint-Raphael.

Fortuneanu îl înlocuiește pe banca naționalei României pe spaniolul Manuel Montoya Fernandez, demis din cauza rezultatelor dezasruoase a „Tricolorilor” în preliminariile pentru EURO 2020. România a terminat pe ultimul loc în grupa de calificare după Portugalia și Lituania, și mai mulți jucători importanți și-au anunțat retragerea din echipa națională.

Noul selecționer, Rareș Fortuneanu, are 40 de ani, s-a născut în Cluj-Napoca, dar în țară a jucat pentru Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Știința Bacău și Dinamo. Are 45 de selecții în naționala României pentru care a marcat 110 goluri. În 2004 a semnat cu Saint-Raphael. În paralel cu activitatea sportivă, Fortuneanu s-a specializat în școala franceză, parcurgând toate etapele necesare pentru a ajunge antrenor în prima ligă din Franța.

În perioada 2014 – 2019 a fost jucător și antrenor secund la Saint-Raphael, iar în această vară a fost numit antrenor principal al grupării franceze pentru care a evoluat vreme de 15 ani. Clujeanul va fi secondat pe banca tehnică a „Tricolorilor” de Adrian Petrea, în prezent antrenor principal al echipei CSM Bacău.

Validarea noii bănci tehnice a echipei naționale masculine de handbal va fi oficializată, miercuri, 2 octombrie, după ședința Consiliului de Administrație (CA) al Federației de specialitate. Antrenorii trebuie să primească și avizul membrilor CA pentru a-și începe activitatea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu