Ultimele piese din colecția de vară ”U Cluj – Moraru 2019” ar putea fi expuse în vestiarul lui Hermannstadt

Foto: Dan Bodea

Valerii și Octavian Moraru, oamenii care au falimentat Rapidul și aproape au îngropat-o pe Universitatea Cluj, prin transferurile făcute în vara anului trecut, vor prelua conducerea clubului FC Hermannstadt. Deocamdată nu este nimic oficial, iar clubul a dezmințit „pe model CFR” că Iuliu Mureșan, actualul președinte, ar fi înlăturat. Surse apropiate de gruparea sibiană susțin, însă, că e o chestiune de zile până când vor fi anunțați noii șefi la FC Hermannstadt, Arcadie Zaporojanu și Octavian Moraru.

Numirea celor doi în conducerea celor de la Hermannstadt ar putea genera o economie de câteva mii de euro, lunar, la bugetul și așa afectat al Universității Cluj. Nedoriți la Universitatea, este de așteptat ca Inacio Miguel și Kay, ultimele rămășițe din colecția de vară „Octavian Moraru 2019”, să facă pasul către formația care a oprit în vara anului trecut ascensiunea „Șepcilor roșii” spre Liga 1.

Kay și Inacio ar putea face pereche în apărarea lui Hermannstadt
Perioada iulie–august 2019 a fost una specială pentru ”U” Cluj. Ioan Ovidiu Sabău a fost singurul oficial care și-a asumat eșecul promovării în Liga 1, iar conducătorii clubului au decis să dea credit total pentru reconstrucția echipei familiei Moraru cea care a aruncat ultima lopată de pământ peste Rapid București. Tatăl Valerii nu mai iese demult în față, dar rămâne un influencer pe lângă Arcadie Zaporojanu, proprietarul agenției de impresariat Fotbal Hebdo, în care acționar este și Octavian Moraru, fiul lui Valerii.

În perioada amintită la Universitatea Cluj au ajuns prin intermediul lui Zaporojanu și Moraru junior nu mai puțin de opt fotbaliști portughezi și Kay, pe numele lui adevărat Carlos Daniel Silveira da Graça. 13 prezențe în naționala Capului Verde și anii petrecuți la Universitatea Craiova au fost singurele atuuri ale lui Kay, fotbalist care, alături de cei care l-au adus la Cluj, a fost unul dintre groparii proiectului pornit de suporteri în 2016.

Ajuns la 32 de ani și sătul să joace pe la grupări absolut necunoscute, precum Tourizense, Tabuense, Aljustrelense, Operário, toate din ligile regionale ale Portugaliei, Kay a prins contractul vieții la ”U” Cluj, unde este remunerat cu 6.000 de euro lunar, și nu avea de gând să ajungă la un acord de reziliere în ciuda eforturilor managerului sportiv Adrian Falub, de a-l convinge că nu este dorit la ”U”.

Kay nu este singura țeapă pe care Universitatea Cluj și-a luat-o pe filiera Octavian Moraru. Jose Costa, Hugo Firmino, Pedro Mendes, Tiago Gomes, Ricardo Miranda „Rafa” și Andre Ceitil sunt ceilalți jucători aduși la număr pentru a rotunji conturile impresarilor. De altfel, un singur portughez s-a impus în primul 11 al „Șepcilor roșii”, Inacio Miguel. Fundașul de 24 de ani a bifat 20 de meciuri, din 23 câte a disputat ”U” Cluj în Liga 2.

Sezonul viitor se anunță unul cu buget considerabil diminuat astfel că, atât Kay, cât și Inacio vor alege, conform unor surse din Sibiu, să se regrupeze sub comanda impresarilor Zaporojanu și Moraru, la FC Hermannstadt. Jo Santos, Yazalde și Caiado sunt celalți fotbaliști din lotul sibienilor reprezentați de cuplul Zaporojanu – Moraru.

Distribuie:

Postaţi un comentariu