Ultima încercare în barajul de promovare

„În sport orice este posibil”. O spun specialiști, antrenori care au simțit pe propria piele ce înseamnă să crezi că ești dinainte învingător sau, dimpotrivă, să transformi un coșmar în momente de glorie. Barajul pentru menținere/promovare în Liga 1 își va derula miercuri, 12 iunie, ultima reprezentație. 90 de minute, sau 120? FC Hermannstadt s-a impus cu 2-0 pe Cluj Arena și este favorită în fața Universității. Două momente de neatenție în defensiva „Șepcilor roșii” au fost speculate perfect de jucătorii lui Vasile Miriuță.

La Sibiu nu va fi ca la Cluj. Tribuna numită stadion va fi arhiplină și cei 4.000 de oameni care au avut norocul să prindă un bilet își vor susține echipa cu singurul refren pe care îl au, deocamdată, în repertoriu. Într-un alt colț al „arenei”, 250 de „Șepci” (acesta este numărul de bilete oferite de gazde suporterilor Universității – n.a.), vor preda încă o lecție de devotament.

În zona terenului vor mai fi alte câteva sute, poate mii de clujeni, iar cântecele lor le vor aminti băieților lui Lobonț și Sabău că la Cluj un lucru bine făcut e acela pe care îl duci până la capăt. E greu de crezut că alb-negrii vor reuși să întoarcă rezultatul de pe Cluj Arena, dar dacă se va întâmpla?

„Ne jucăm șansa. Băieții mei vor da totul, la fel cum au făcut-o și duminică. Nu cred că e nevoie să-i mai motivez în meciuri de genul ăsta. Se motivează singuri. Ştiu că pare negru sau imposibil, e normal ca jucătorii să fie cu moralul la pământ, dar mai avem un meci de jucat şi în fotbal totul e posibil”, spune Bogdan Lobonț. Omologul lui de pa banca lui Hermannstadt a ajuns și el la ultimele 90 de minute în calitate de antrenor al grupării de pe Cibin. Vasile Miriuță va pleca după acest meci în Ungaria, unde o va prelua pe Kisvarda.

„Va fi un meci foarte greu. Ei nu mai au nimic de pierdut. Publicul fantastic pe care îl avem îl la Sibiu va umple iar tribuna şi sunt sigur că va fi alături de noi. Am mai văzut meciuri remontate şi trebuie să fim foarte atenţi, pentru că vom avea o partidă extrem de grea. În tur nu am riscat mult niciuna dintre echipe, tocmai pentru că sunt două manşe. Încă nu-i nimic jucat. Meciul de la Cluj a fost echilibrat, dar noi am marcat acele două goluri şi aşa s-a scris istoria”, a punctat Miriuță.

Tehnicianul va fi înlocuit după acest joc cu Antonio Conceicao, antrenorul fidel directorului general Iuliu Mureșan, încă de pe vremea când cei doi au colaborat la CFR. Partida FC Hermannstadt – ”U” Cluj va începe de la ora 18:00, pe stadionul Municipal din Sibiu și va fi arbitrată de o brigadă din Bucurureşti condusă de centralul Marius Avram.

Distribuie:

Postaţi un comentariu