Ultima baricadă a sportului a cedat în fața pandemiei de coronavirus. JO se amână pentru prima oară în istorie pe timp de pace

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a decis să solicite Comitetului Internațional Olimpic (CIO) amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, programate să înceapă pe 24 iulie, a anunțat marți postul public de televiziune NHK, citat de agenția EFE și preluate de Agerpres. Este pentru prima oară în istoria modernă când Jocurile Olimpice vor fi amânate pe timp de pace.

Shinzo Abe și președintele CIO, Thomas Bach, au organizat marți o conferință telefonică, în care s-a convenit că cea mai bună măsură este amânarea cele mai importante competiții sportive planetare. Cei doi au căutat soluții pentru organizarea jocurilor în această toamnă, dar, din cauza pandemiei de coronavirus care a îmbolnăvit aproape 400.000 de oameni, dintre care peste 17.500 au murit, au decis să mute JO pentru vara anului viitor.

Este pentru a patra oară când Jocurile Olimpice de vară sunt anulate, după edițiile din 1916, 1940 și 1944. O decizie finală este așteptată în cursul zilei de miercuri. La ediția din acest an a JO 59 de sportivi obținuseră calificarea, între aceștia și judoka Monica Ungureanu (”U” CSM Cluj – Dinamo, la categoria 48 de kilograme), și Gabriela Mărginean, componenta echipei naționale de baschet 3X3.

Distribuie:

Postaţi un comentariu