UEFA a decis: Universitatea Craiova nu câștigă la masa verde meciul cu Astra. Finala Ligii 1 e luni, în Bănie

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj și Universitatea Craiova se întâlnesc, luni, de la ora 20:30, pe arena din Bănie într-o veritabilă finală a Ligii 1. Înaintea confruntării directe din ultima etapă a sezonului 2019/2020, CFR este lider în clasament cu 46 de puncte, două peste alb-albaștrii, și situația nici nu se va modifica favorabil oltenilor întrucât UEFA a decis ca meciul dintre Astra Giurgiu și Universitatea Craiova să nu fie omologat cu victoria la masa verde a echipei lui Bergodi.

Claudiu Popa, avocatul clubului giurgiuvean a lămurit situația: „UEFA, ca un for rațional a analizat pe conjunctură în limita regulamentului de care dispune, dat fiind faptul că este o situație specială care cere și măsuri speciale. Au spus foarte clar că nu îi deranjează faptul că aceste jocuri se vor juca și în afara termenului impus de ei, atâta timp cât nu intervin în stabilirea clasamentului final. Rezultatul de aseară putem spune că este în favoarea unei rezolvări pe teren a acestor jocuri.

Ne-am declarat disponibilitatea de a ne supune oricărei decizii care va avea ca rezultat disputarea partidelor pe teren. Căutăm soluții să se dispute jocul pe teren, în primul rând pentru acuratețea rezultatului sportiv și în al doilea rând, pentru a nu periclita relația comercială pe care Liga o are cu privire la drepturile TV”, a explicat Popa.

Acest lucru înseamnă că meciul s-ar putea disputa și după 3 august, data limită până la care federațiile naționale trebuie să informeze forul continental asupra echipelor care vor reprezenta fiecare țară în cupele europene, ediția 2020/2021, numai în cazul în care rezultatul nu va influența clasamentul Ligii 1 din seara zilei de 3 august, după întâlnirea dintre Universitatea Craiova și CFR.

Pentru a câștiga primul titlu de campioană din istorie, gruparea olteană trebuie, obligatoriu, să învingă formația feroviară. Orice alt rezultat va direcționa trofeul în Gruia întru-cât, în cazul unui rezultat de egalitate, disputarea ulterioară a restanței cu Astra, și o eventuală victorie a juveților, ar modifica clasamentul în sensul în care, cu trei puncte obținute în fața giurgiuvenilor, Universitatea ar trece peste CFR, lucru care nu ar mai putea fi omologat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu