”U” Olimpia Cluj și-a repatriat căpitanul

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Ioana Bortan, căpitanul multiplei campioane a României la fotbal feminin din ultimii ani, ”U” Olimpia Cluj, și-a încheiat aventura nordică, la Kuopion Palloseura (în Finalanda) și s-a întors la echipa la care a evoluat timp de zece sezoane, în perioada 2010 – iunie 2020. Internaționala României s-a transferat la Kuopion Palloseura în luna iunie a acestui an, dar nu și-a mai dorit prelungirea înțelegerii cu formația din prima ligă finlandeză. Jucătoarea care va împlini 32 de ani pe 23 ianuarie 2021 a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani cu ”U” Olimpia.

„Mi-am îndeplinit visul de a juca la o echipă în străinătate. A fost o experiența plăcută din care am învățat multe și sunt recunoscătoare. Acum m-am întors acasă, la echipa mea (“U” Olimpia) și îmi doresc să-mi ajut colegele să câștigăm noi trofee”, a spus Ioana Bortan, potrivit paginii oficiale de Facebook a Universității Olimpia Cluj.

Ioana Bortan a debutat în prima ligă din România în 2008, la Clujana, urmând apoi 10 sezoane la “U” Olimpia, alături de care a câștigat nouă titluri de campioană (în acest an trofeul nu a fost acordat după ce Federația Română de Fotbal a decis înghețarea întrecerilor interne, din cauza pandemiei de COVID-19).

În 2016, Ioana a fost desemnată cea mai bună jucătoare de fotbal din România, iar doi ani mai târziu a cochetat și cu meseria de antrenor, tot la ”U” Olimpia. Până să practice fotbalul, Ioana Bortan, originară din Sighișoara, a performat în gimnastică și atletism, chiar dacă această din urmă disciplină nu i-a plăcut deloc.

„Gimnastica mi-a plăcut foarte mult, din păcate, din cauza condițiilor financiare, s-a desființat clubul unde activam, pe urmă a trebuit să aleg altceva deoarece eram la un liceu sportiv și am ales atletismul, deși nu a fost o dorință a mea și nu mi-a plăcut deloc. La 18 ani, când am decis să vin la Cluj, pentru că mi-am dorit o pauză și am luat aceea pauză.

La început fotbalul a fost un hobby, nu a fost ceva sigur. Nu, a fost ca un hobby pentru mine și de acolo s-a dezvoltat, pentru că sunt foarte puternică și foarte determinată în ceea ce fac și nu las niciodată lucrurile făcute pe jumătate”, a mai povestit Ioana Bortan.

Reamintim că ”U” Olimpia Cluj a încheiat prima parte a sezonului în curs pe prima poziție a clasamentului Ligii 1, cu maximum de puncte obținute în cele 11 partide disputate, cu 8 puncte peste ocupanta locului 2, Fortuna Becicherecu Mic (25p) și 10 în puls față de Piros Arad, respectiv Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

”U” Olimpia nu a mai pierdut vreun punct în Liga 1 de fotbal feminin tocmai din 19 septembrie 2019 (1-1, în deplasare cu Universitatea Galați). De atunci olimpicele au bifat nu mai puțin de 19 victorii consecutive în campionat.

Partea a doua sezonului va continua cu fazele play-off, respectiv play-out, Important de știut este că Liga 1 de fotbal feminin are în acest sezon un nou format. Astfel, prima parte a sezonului înseamnă doar turul campionatului, nu și meciuri retur. În urma clasamentului după 11 etape (turul de campionat), primele 6 clasate vor juca în play-off, tur – retur, în total 10 partide.

Ultimele 6 clasate vor juca în play-out, pe sistem tur – retur, în total 10 partide. La fel de important de știut este și că în play-off și play-out se va intra cu numărul de puncte acumulate în tur. Ordinea etapelor se va trage la sorți, iar prima clasată la final de play-off va fi desemnată campioană. Ultimele două clasate la final de play-out vor retrograda direct.

Distribuie:

Postaţi un comentariu