”U” Olimpia Cluj și-a încheiat prematur parcursul european

Foto: Dan Bodea

Multipla campioană a României la fotbal feminin, Universitatea Olimpia Cluj, a pierdut la limită, scor 0-1, meciul cu campioana Georgiei, KSK Lanchkhuti, din turul doi preliminar al UEFA Women’s Champions League și și-a încheiat surprinzător parcursul european. Deși lipsită de aportul a patru jucătoare de bază, Maria Ficzay, Melinda Nagy, Mara Bâtea și Teodora Meluță, echipa antrenată de Iulian Szekely a dominat categoric prima repriză.

În primele 45 de minute gruzinele a trecut doar de trei ori de jumătatea terenului. Au și marcat după o fază fixă, dar reușita a fost anulată pentru poziție afară din joc. Clujencele au repus repede mingea în joc, însă centralul întâlniri a oprit eronat contraatacul olimpicelor, care se putea transforma în fază iminentă de gol în condițiile în care fotbalistele din Georgia încă sărbătoreau reușita, fără să observe că tușierul semnalizase poziția de ofsaid.

Câteva zeci de secunde mai târziu gruzinele a mai irosit o șansă mare de gol astfel că, la cabine s-a intrat la scorul de 0-0. În actul secund clujencele nu au mai reușit să pun aceeași presiune, iar campioana Georgiei s-a apărat eroic. Mai mereu primele la minge fotbalistele de la Lanchkhuti au prins curaj și a dat lovitura în minutul 68 prin golghetera Khatia Chkonia.

Olimpicele s-au năpustit spre careul advers, dar mingea a refuzat să intre în poartă. În minutul 90+4 o lovitură liberă executată de Ciolacu a dus mingea pe linia porții, dar încă o dată georgienele au scăpat cu fața curată și meciul s-a terminat cu o surpriză de proporții, Lanchkhuti reușind să mai răpună favorită, după victoria din primul tur preliminar, în care au eliminat formația FC Okzhetpes, vicecampioana Kazakhstanului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu