”U” Olimpia Cluj e (din nou) campioana României

Foto: Dan Bodea

Universitatea Olimpia Cluj este vechea și noua campioană a României la fotbal feminin, după succesul la limită, scor 2-1, obținut în fața formației Vasas Femina Odorhei. Cu 14 puncte în fața ocupantei locului 2, Heniu Prundu Bârgăului, ”U” Olimpia și-a asigurat matematic al 10-lea succes în competiția internă, cu patru etapei înaintea finalului de campionat.

Meciul disputat pe Iclod Arena a început echilibrat, dar în minutul 12, pe o neatenție a portarului Seppi, echipa vizitatoare a deschis scorul după o lovitură de colț. Clujencele nu au avut replică imediată și prima repriză s-a încheiat în avantaj pentru Vasas Femina care avea să înceapă mai bine și actul secund.

Fetele din Odorhei au ratat câteva bune oportunități de a-și dubla avantajul pe tabelă. Nu au reușit acest lucru și Carolina Țabur a restabilit egalitatea în minutul 75 finalizând o fază frumoasă și cursivă a olimpicelor. Meciul de îndrepta spre un rezultat de egalitate, suficient pentru ca ”U” Olimpia Cluj să dea startul petrecerii.

În minutele adiționale, însă, Mihaela Ciolacu a executat tare o lovitură liberă, mingea a ajuns în zona în care acționa Cristina Cerescu și internaționala din Republica Moldova a înscris golul victoriei. ”U” Olimpia Cluj este astfel, campioana țării de la înființare și până în prezent, acesta fiind al 10-lea titlu consecutiv, în condițiile în care anul trecut sezonul a fost înghețat și trofeul nu a fost acordat.

Pentru clujence urmează, miercuri, meciul din sferturile Cupei României, contra Universității Alexandria. Reamintim că olimpicele vor reprezenta România în UEFA Women’s Champions League. Clubul clujean a primit licența licența de participare în cupele europene fiind și singura echipă feminină care a solicitat şi primit licenţa UEFA WCL.

Distribuie:

Postaţi un comentariu