”U” Olimpia Cluj a transferat în premieră o fotbalistă din Republica Moldova. Alte două jucătoare a semnat cu campioana României

Decarul echipei naționale a Republicii Moldova, Carolina Țabur (foto, în albastru), a semnat un contract valabil până în 2022 cu ”U” Olimpia Cluj, campioana en-titre a României și reprezentanta fotbalului feminin din țara noastră în UEFA Women’s Champions League (UWCL).

Carolina Țabur s-a născut la Tiraspol, are 21 de ani, și a mai evoluat la Școala Sportivă Alga Tiraspol, Noroc Nimoreni, Gintra Universitetas (Lituania), Vasas Femina Odorheiu Secuiesc și Heniu Prundu Bârgăului. La Naționala feminină a Republicii Moldova, Țabur a debutat pe 27 noiembrie 2015, cu ocazia meciului Moldova – Polonia din preliminariile EURO-2017 și a adunat până în prezent 24 de meciuri și a marcat 4 goluri.

„Sunt foarte bucuroasă că am semnat contractul cu <<U>> Olimpia Cluj. Pentru mine este o onoare să joc pentru acest club! Consider că este un pas uriaș în cariera mea, o posibilitate să joc la cea mai bună echipă din România și în Liga Campionilor! Nu fac promisiuni, de obicei, dar vă asigur că voi da totul la antrenante și la meciuri, să cresc în valoare și să pot ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele”, a declarat Carolina Țabur.

Moldoveanca este al treilea transfer bifat de conducerea campioanei României la fotbal feminin. Zilele trecute conducătorii olimpicelor au oficializat achizițiile Daianei Oneț și Anamariei Filip, ambele de la Independența Baia Mare. Oneț evoluează pe poziția de mijlocaș central, iar Filip atacant.

„În partidele pe care le-am disputat la Cluj și la Baia Mare în Campionatul Național de junioare, ne-a învins aproape de una singură de fiecare dată (Anamaria Filip – n.a.). Dacă mingea ajungea la Ana, era aproape imposibil să o deposedeze cineva. De asemenea la turneul final de la Odorheiu Secuiesc am remarcat-o ca fiind o jucătoare cu calități de excepție și în condițiile unei suprafețe de joc mai rapide.

Mă bucur că a decis să devină clujeancă și apreciez mult felul în care părinții au gestionat acest transfer. La felul în care a fost educată și la calitățile ei, are șanse mari să devină o jucătoare de referință pentru fotbalul feminin” , a declarat Alin Cioban, președintele executiv al clubului ”U” Olimpia Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu