”U” Olimpia Cluj a primit undă verde pentru Liga Campionilor

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de fotbal ”U” Olimpia Cluj a primit avizul Comisiei pentru licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal și va reprezenta România în UEFA Women’s Champions League în sezonul 2020/2021.

„Comisia pentru acordarea licenței cluburilor de fotbal, în urma analizei dosarului de licențiere depus de clubul AFC Universitatea Olimpia Cluj, constată îndeplinirea cerințelor de licențiere pentru criteriile impuse de regulament și acordă dreptul de participare în competiția UEFA Women`s Champions League, pentru sezonul 2020/2021”, se arată în decizia Comisiei pentru acordarea licențelor.

Astfel, în urma implementării procesului de licențiere începând cu acest sezon și pentru fotbalul feminin, ”U” Olimpia Cluj devine primul club de fotbal feminin din Romania care primește acest tip de licență!

În primul eșalon al întrecerii feminine de fotbal din țara noastră s-au disputat 11 etape din sezonul regulat (adică exact un tur), iar campioana en-titre a țării, ”U” Olimpia Cluj era fiind lider cu 31 de puncte, cinci peste Universitatea Galați, și 6 peste Fortuna Becicherecu Mic, în momentul înghețării campionatului, la data de 21 mai. Fără adversar în Liga 1 feminină, de la înființare și până azi, clubul clujean se pregătea în acest an să sărbătorească cucerirea celui de al 10-lea titlu consecutiv de campioană.

În urma deciziei de anulare a campionatului Universitatea Olimpia Cluj nu vor primi trofeul de campioană, dar a fost desemnată să reprezinte România în UEFA Women’s Champions League, având în vedere că a fost și singurul club din țara noastră care a depus documentația aferentă obținerii licenței de participare în competițiile europene intercluburi de fotbal feminin. Totuși, participarea clujencelor în UEFA WCL 2020/2021 este condiționată de obținerea licenței de participare în competiția menționată.

FRF și reprezentanții cluburilor de fotbal feminin au decis ca din Liga 1 să nu retrogradeze anul acesta nicio echipă, iar sezonul 2020/2021, să se desfășoare într-o serie de 14 echipe, urmând ca în eșalonul secund să retrogradeze direct echipele situate la finalul sezonului pe locurile 13 și 14, iar ocupantele locurilor 11 și 12 să participe la un joc de baraj cu echipele aflate pe primul loc în cele două serii ale Ligii 2, astfel încât din sezonul 2021/2022 să se revină la formatul cu 12 echipe în Liga 1 de fotbal feminin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu