”U” Olimpia Cluj a câștigat și tradiționalul cu Heniu și s-a desprins în fruntea Ligii 1 de fotbal feminin

Foto: Dan Bodea

Fotbalistele de la ”U” Olimpia Cluj au câștigat și meciul cu Heniu Prundu Bârgăului, un clasic al Ligii 1 de fotbal feminin, scor 1-0, și s-a distanțat decisiv în fruntea clasamentului întrecerii interne. Cu 4 absențe importante în primul 11, olimpicele au făcut încă un meci bun, în fața unui adversar care a simțit slăbiciunile multiplei campioane, și s-a impus la limită, suficient pentru a face diferența.

Antrenorul Iulian Szekely a improvizat, dar a simțit perfect unde trebuie așezată fiecare jucătoare și Olimpia a arătat de ce este domină autoritar în ultimii 10 ani competiția internă, chiar dacă în 2020 nu a fost acordat trofeul de campioană, umbrind sărbătoarea de 10 ani de la înființarea clubului. Cerescu a fost retrogradată în centrul defensivei, iar moldoveanca a făcut un meci perfect.

Ciolacu a fost învestită căpitan și și-a luat în serios noua atribuție, fiind peste tot pe teren. Botojel a mai și greșit, la fel ca și Bratu, dar nu decisiv, iar Stamate a luptat pentru fiecare minge. Per ansamblu, Olimpia a dominat întâlnirea dar fosta coechipieră, Mia Ganea a făcut un meci mare și a limitat proporțiile scorului.

Singurul gol i-a aparținut Roxanei Mirea, care a fructificat un moment de slăbiciune în apărarea bistrițencelor. Pe finalul partidei, Ciolacu a irosit un penalti obținut de Briana Curtis, iar ”U” Olimpia are 3 puncte avans (24) față de Fortuna Becicherecu Mic (21) și 4 față de principala contracandidată, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc (20).

La finalul acestei săptămâni, sâmbătă, ”U” Olimpia va primi vizita celor de la Carmen București, locul 4, cu 15 puncte, iar joi, 19 noiembrie, va întâlni pe teren propriu campioana Georgiei, Lanchkhuti, în turul 2 preliminar al UEFA Women’s Champions League.

Distribuie:

Postaţi un comentariu