”U” Cluj, victorioasă în optimile Cupei Ligii

Lorant Kovacs a înscris primul gol al Universității Cluj în Cupa Ligii, facilitând accedere formației sale în sferturile competiției (FOTO: Dan Bodea)

În timp ce echipele cu pretenții la câștigarea campionatului folosesc rezervele în proaspăt înființata Cupă a Ligii, formațiile mai puțin în vogă ale fotbalului autohton avansează încet dar sigur în lupta pentru milionul de euro oferit participantelor în această întrecere. Astfel, Universitatea Cluj a izbutit una dintre surprizele optimilor, trecând cu 1-0 de Petrolul Ploiești pe teren propriu.

În perspectiva returului din Europa League și a debutului campionatului, programat duminică, antrenorul Ploieștenilor a început partida din optimile Cupei Ligii fără opt titulari și cu decarul Adrian Mutu doar rezervă.

Petroliștii au început meciul oarecum descumpăniți de lipsa de miză a partidei, având în vedere obiectivele declarate ale echipei, fapt care a favorizat un control al posesiei pentru clujeni.  Raul Costin a încercat primul vigilența portarului, pentru ca în minutul 30 golgeterul lui ”U” din sezonului trecut, Vali Lemnaru, să își asume rolul de facilitator pentru colegii săi, „nouarul” centrând pentru tânărul Lorant Kovacs care a reluat cu capul din 6 metri, fără speranțe pentru portarul oaspeților.

Marile ocazii ale Petrolului l-au avut ca principal protagonist pe componentul echipei naționale, Hoban, mijlocașul defensiv trimițând un șut năprasnic parat de Veselovsky în finalul primei reprize pentru ca în minutul 52  să izbească bara transversală a porții adverse. Un minut mai târziu, atacantul N’Koyi s-a crezut Diego Maradona și a reluat în plasa porții cu mâna o minge centrată în careul mic. Gestul nu a fost apreciat de către central care i-a acordat al doilea cartonaș galben și l-a trimis la vestiare cu 35 de minute înainte de finalul meciului.

„Sunt bucuros că am început cu dreptula cest sezon. Am învins o echipă valoroasă cu jucători care pot face diferența și care se bat pentru titlu. Îmi felicit jucătorii pentru că au fost un grup unit și au avut atitudine. Sper să vină tot mai mulți  spectatori . Am avut o foarte bună pregătire în Austria, toți au făcut față și sunt mulțumit de ei.  Greul i și munca abia acum încep pentru că vrem să dăm maxim în toate competițiile”, a declarat după meci tehnicianul lui ”U”, Mihai Teja.

Nici intrarea „Briliantului” Adrian Mutu nu a ajutat prea mult formația lui Răzvan Lucescu, învinsă în cele din urmă la finele unui meci în care, pe final, clujenii s-au jucat cu ocaziile și au ratat trei-patru ocazii notabile de a majora scorul.

Următorul meci al Universității Cluj va avea loc sâmbătă, în prima etapă a Ligii Naționale, acasă la nou-promovata ASA Târgu Mureș. Într-un alt meci din optimile Cupei Ligii, CFR Cluj a fost învinsă de nou-promovata CSM Iași cu scorul de 4-2.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu