“U” Cluj, tot mai greu de salvat

Înger salvator în nenumărate meciuri pentru “U” Cluj, Veselovsky a gafat decisiv la faza în care Petrolul a marcat unicul gol al meciului de la Ploiești / Foto: Dan Bodea

Șansele „Șepcilor roșii” de a rămâne în Liga 1 devin tot mai mici după înfrângerea de la Ploiești.

O dată în plus s-a dovedit, dacă mai era necesar, că „U” Cluj este pe post de pansament pentru echipele aflate în suferință. Cele mai recente exemple, cel cu Steaua, revitalizată după o serie de rezultate slabe, de victoria cu 3-0 de pe „Cluj Arena”, și acum, Petrolul, care a câștigat cu „U” Cluj primul meci pe teren propriu după aproape trei luni de zile zile și cinci înfrângeri consecutive acasă. Ultima victorie a Petrolului la Ploiești, până la aceasta cu „U” Cluj, a fost cea cu FC Brașov, din 20 februarie 2015!

Meciul a fost decis de marea gafă a portarului Robert Veselovsky (‘53), care a ieșit aiurea la o lovitură liberă executată de Astafei și a scăpat balonul printre mâini. A încercat cu disperare să-l rețină, dar mingea a ajuns la fundașul croat Ipsa, care a deschis scorul cu un șut de la aproximativ 14 metri lateral dreapta.

Conștienți că doar victoria îi mai menține în cursa pentru rămânerea în prima ligă, „studenții” au început curajos meciul de la Ploiești, cu două atacuri ale lui Morar, șut puțin pe lângă poartă (‘2) și o centrare spre Jovanovic, bosniacul fiind foarte aproape de gol (‘7), dar Pechanha s-a întors și a reținut. Veselovsky s-a remarcat și el la cele trei mari ocazii ale gazdelor, Filip (‘10), Nepomuceno (’13), Marinescu (’43) și echipele au intrat la cabine cu un scor alb, după un joc alert și plăcut ochiului.

Introdus în teren pe finalul primei reprize, imediat după reluare, N‘Koyi scapă singur cu Veselovsky, dar este oprit în cursa spre gol (’50) de semnalizarea eronată pentru un ofside inexistent. Peste numai trei minute, avea să vină gafa lui Veselovsky, în urma căreia s-a marcat unicul gol al meciului. Cu spectrul retrogradării deasupra capului, Falub riscă totul pe cartea ofensivei, dar nici Lemnaru, Calcan sau Kovacs nu reușesc mai mult decât colegii lor și “U” părăsește învinsă arena de la Ploiești, un teren de coșmar, unde “Șepcile roșii” nu au câștigat niciodată în Liga 1!

Pentru “U” Cluj urmează ultimele trei meciuri din campionat, cu Astra Giurgiu (la Cluj), cu Oțelul (la Galați) și cu Ceahlăul (pe “Cluj Arena”), dar șansele de salvare, chiar dacă mai există, sunt tot mai mici. Ideal ar fi ca “U” să câștige toate meciurile rămase de disputat și să fie ajutată și de jocul rezultatelor celorlalte contracandidate la retrogradare.

[stextbox id=”custom”]

Petrolul Ploiești – “U” Cluj 1-0 (0-0)

A marcat: Kristian Ipsa ‘53

Petrolul: Pechanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Peteleu – Filip, Marinescu – Nepomuceno (’78 Vasilache), Tchite (’60 Kronaveter), Astafei – Tamuz (’40 N’Koy); Antrenor: Valentin Sinescu

“U” Cluj: Veselovsky – P. Jovanovic, Skvorc, Cr. Munteanu, Bambara – Cristocea (’62 Lemnaru), Neag (’70 Calcan) – Viveiros, Ceppelini, Mengolo (’80 Kovacs) – Morar; Antrenor: Adrian Falub

Cartonașe galbene: M. Satli / P. Jovanovic

Arbitru: Lucian Rusandu. Asisten ți: Valentin Avram, Iulius Timar

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu