”U” Cluj – Timișoara Saracens 3-40, la debutul în Cupa României la rugby. Veteranii au coborât și ei în iarbă (galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Prima etapă a ediției 2019/2020 a Cupei României la rugby masculin a programat, sâmbătă, întâlnirea dintre Universitatea Cluj și Timișoara Saracens, finalista ediției trecute a competiției. Meciul s-a disputat pe terenul din Parcul Sportiv Universitar „Prof. Dr Iuliu Hațieganu” și s-a terminat cu victoria echipei vizitatoare, scor 3-40.

De doar 10 minute au avut nevoie bănățenii până să înscrie primul eseu, prin Luke Samoa, iar până la pauză au mai culcat balonul în terenul de țintă al universitarilor Moa Maliepo (de două ori) și Vlăduț Popa, ultimele trei eseuri fiind transformate de Luke Samoa.

”U” Cluj a evoluat mai bine și chiar a reușit să înscrie primele puncte ale reprizei secunde din lovitură de penalizare. Apoi jocul a fost echilibrat până spre finalul întâlnirii când Saracens a marcat două eseuri, unul semnat Marius Simionescu, cel de-al doilea Andrei Rădoi. Primul eseu al reprizei a doua a fost transformat de Luke Samoa, iar cel de-al doilea de către tânărul Dănuț Jipa.

Ediția din acest an a Cupei României se desfășoară fără deținătoarea trofeului, CSM București, care nu s-a înscris în competiție! De asemenea, echipa Tomitanii Constanța au pierdut la masa verde (scor 0-5) meciul cu CSM Știința Baia Mare, dobrogenii nefăcând deplasarea în Maramureș din cauza problemelor financiare.

Față de sezonul anterior, când formatul competiției a prevăzut disputarea de partide eliminatorii, acum echipele participante au fost împărțite în două grupe, câștigătoarele acestora urmând să-și dispute finala. În faza grupelor, partidele tur vor avea loc în luna august, returul fiind programat în luna noiembrie, tot atunci când se va decide și câștigătoarea trofeului.

La finalul partidei dintre ”U” și Saracens s-a disputat și un meci de old-boys în care protagoniști au fost câțiva dintre foștii jucători care au îmbrăcat tricoul Universității și care au cucerit medaliile de la jumătatea anilor ’90 până la jumătatea anilor 2000.

1 Comentariu

  1. Mihai says:

    Câștigătoarea cupei din ediția precedentă nu s-a înscris?
    Vai de capul nostru, chiar suntem amărâti rau de tot. ?

Postaţi un comentariu