”U” Cluj s-a calificat la masa verde în semifinalele Cupei României la rugby

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa masculină de rugby a CS Universitatea Cluj a obținut calificarea în penultimul act al Cupei României după ce fosta multiplă campioană a țării, CS SCM Timișoara a anunțat Federația Română de profil că nu poate organiza meciul cu formația clujeană din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2, bănățenii neprimind avizul DSP Timiș.

În consecință ”U” Cluj va câștiga la masa verde (scor 5-0) meciul ce ar fi trebuit să se dispute la Timișoara, sâmbătă, de la ora 14:00. Și partida retur programată pentru miercuri, 25 noiembrie, la Cluj-Napoca, va fi anulată din aceleași motive, alb-negrii urmând să câștige și jocul respectiv tot la masa verde.

Astfel, trupa antrenată de Cristian Săuan va încheia Grupa A a Cupei României pe poziția a 2-a după CSM Știința Baia Mare și înaintea echipei CS SCM Timișoara, urmând să joace în semifinalele competiției cu Steaua București, câștigătoarea grupei B. În actuala edție a Cupei Românie la rugby, ”U” Cluj a disputat un singur meci, în chiar etapa inaugurală, pierdut cu 6-96 în fața campioanei în exercițiu a României, Știința Baia Mare.

„Federația Română de Rugby regretă situația existentă în cadrul echipei SCM Timișoara și își exprimă toată susținerea pentru depășirea cât mai rapidă a acestor momente dificile. De asemenea, apreciază modul responsabil în care oficialii clubului au pus pe primul plan sănătatea și siguranța tuturor sportivilor, nu doar ai propriilor jucători, ci și ai echipei adverse”, a transmis FRR prin intermediul unui comunicat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu