”U” Cluj, norocoasă la tragerea la sorți pentru 16-imile Cupei României. CFR va juca la Iași

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj va întâlni formația din liga a treia, Hușana Huși, în faza 16-imilor Cupei României la fotbal, conform tragerii la sorți efectuată, luni, la Casa Fotbalului. Campioana Ligii 1, CFR, va evolua tot în deplasare, dar în compania partenerei de întrecere din primul eșalon, Poli Iași. Meciurile din șaisprezecimile Cupei României se vor disputa începând cu 28 noiembrie, ora 13:30, cu excepția jocurilor televizate, programul complet urmând a fi stabilit în funcție și de transmisiile TV, şi va fi comunicat ulterior de către Federația Română de Fotbal.

La tragerea la sorți de luni, Universitatea Cluj a fost repartizată în urna A, iar CFR în cea de a doua urnă valorică. Criteriul de departajare a echipelor și repartizarea lor într-una din cele două urne a fost simplu, în urna A intrând echipele care au jucat cel puțin optimi de finală anul trecut în Cupa României.

Cele 12 echipe din prima urnă au fost împerecheate cu tot atâtea echipe din a doua grupă, iar cele opt echipe rămase în urna B au fost împerecheate între ele. Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare. În conformitate cu principiile de desfăşurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Programul complet al 16-imilor Cupei României:
Farul – Academica Clinceni
Dinamo – Viitorul
Turris- Sepsi
Gloria Buzău – FCSB
Hușana Huși – ”U” Cluj
Chindia – Hermannstadt
Poli Iași – CFR Cluj
FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș
Ceahlăul – Petrolul
Chiajna – FC Botoșani
Ripensia – Astra
Progresul Spartac – CS Universitatea Craiova
Viitorul Pandurii Tg. Jiu – FC Argeș
CS Sânmartin – Dunărea Călărași
FC U Craiova 1948 – ASU Poli TImișoara
Csikszereda Miercurea Ciuc – UTA Arad

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu