”U” Cluj nici nu joacă nimic, nici noroc nu mai are

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj nu se regăsește după pauza forțată cauzată de îmbolnăvirea cu coronavirus a numeroși jucători și membrii ai stafului. „Șepcile roșii” au pierdut restanța cu Rapid, scor 0-1, și au ajuns la al doilea insucces consecutiv în Liga 2. Trupa lui Costel Enache nu a știut să profite de perioada nefastă pe care o traversează gruparea giuleșteană pe care au ajutat-o să reintre în cărțile promovării, la capătul unei evoluții modeste, cu puține faze importante la poarta lui Drăghia.

Un aparent echilibru s-a putut observa doar în primele minute ale întâlnirii de la Buftea, după care vișiniii au trecut în controlul jocului, fără să-și creeze, totuși, oportunități de a deschide scorul. Abia în minutul 26 Hlistei a făcut o fază frumoasă, dar Bălan a ratat incredibil din 5 metri. Cei doi au colaborat din nou, două minute mai târziu, când Hlistei a irosit și el ocazia marcării primului gol.

La pauză cele două echipe au intrat la vestiare la scorul de 0-0, niciun șut pe poartă nefiind consemnat în caseta tehnică a alb-negrilor. Prima fază care a dat ceva emoții defensivei giuleștene s-a consemnat abia în minutul 52 când Negrean a tras tare, da în blocaj. În minutul 56, Hlistei l-a văzut excelent pe Rareș Ilie, i-a pasat, tânărul jucător al Rapidului s-a distrat cu Tamaș și a punctat cu un șut frumos la colțul lung.

Ocaziile la poarta lui Drăghia s-au lăsat în continuare așteptate, așa că portarul Rapidului s-a gândit să dea puțin dramatism partidei și a ieșit greșit pe o centrare, apoi a revenit și a respins balonul peste propria transversală. Un duel, aparent, firesc între Jorza și Neciu s-a soldat cu accidentarea fotbalistului Universității. A fost nevoie de intervenția ambulanțierilor care, l-au transportat în cele din urmă la spital pentru investigații suplimentare. Primul verdict oficial este ruptură de menisc.

În minutul 73 Goga a trimis primul șut pe poarta lui Drăghia, da goalkeeperul giuleștenilor a respins în lateral. În replică, Rareș Ilie și-a încercat și el norocul cu un șut de la distanță (min. 74), iar Sefer putea închide tabela în minutul 80, dar execuția slabă nu l-a păcălit pe Muțiu. Puțin mai târziu, Drăghiceanu l-a lobat pe același Muțiu, dar mingea a căzut pe bară.

Până la ultimul fluier al arbitrului am mai consemnat câteva șuturi, pe lângă și peste poartă, și ”U” Cluj pierde la Buftea un joc pe care nici nu avea cum să-l câștige, în maniera în care s-a prezentat. Pentru alb-negrii ar trebui să urmeze meciul cu Ripensia Timișoara, la începutul săptămânii viitoare, ar, cel mai probabil, jocul va fi reprogramat din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus din lotul bănățenilor.

În urma acestui rezultat Rapid urcă pe locul 7, cu 19 puncte, la egalitate cu SCM Gloria Buzău, Metaloglobus și Viitorul Pandurii. ”U” Cluj rămâne cu 17 puncte și e pe locul 9, la egalitate cu Petrolul, CS Mioveni și Farul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu