”U” Cluj, fără punct în deplasare. Apărarea l-a trădat din nou pe Falub

Foto: Dan Bodea

Capul de afiș al etapei a VII-a din Liga 2 le-a adus față în față pe FC Argeș și Universitatea Cluj, două dintre cele mai iubite echipe de fotbal ale României. ”Studenții” lui Adi Falub, zmei pe teren propriu, s-au dovedit încă o dată restanțieri în jocurile din deplasare. Apărarea l-a trădat și la Pitești pe antrenorul considerat un garant al promovărilor în primul eșalon.

Era abia minutul 8 când Kofi a respins greșit o minge, fostul internațional Sepsi a făcut marcaj larg la Buhăescu și fotbalistul piteștean a deschis scorul cu o lovitură de cap elegantă, la colțul lung. La fel ca și în precedenta deplasare, de la Timișoara, alb-negrii au căzut mintal. Gazdele au zburdat pe dreptunghiul verde și și-au dublat avantajul în minutul 21, la capătul unei faze identice cu cea de la prima reușită, doar că Panait a fost într-un offside clar ca lumina zile, nevăzut de asistent. Tridentul ofensiv al Universității, Coman-Gavra-Hordouan, a reușit să creeze o jumătate de oportunitate abia în minutul 31, dar cei care puteau marca au fost tot alb-violeții.

Dur-Bozoancă s-a trezit singur, față în față cu Buhăescu, dar a avut o intervenție salvatoare. Lenți și fără idei constructive au ieșit fotbaliștii clujeni de la vestiare. Gavra a încercat și el o finalizare din afara careului, tot fără succes. Apoi gazdele și-au propus să-și rotunjească golaverajul, dar la 2-0 concentrarea nu a mai fost la nivelul celei din prima parte a meciului. Falub și-a trimis în luptă un alt fost internațional, Dorin Goga. Nici veteranul din linia de atac nu a fost mai eficient.

Abia în minutul 90+3 a reușit să reducă din handicap. S-a terminat 2-1 pentru FC Argeș. Universitatea rămâne la patru puncte de locul de baraj, dar până să ia în calcul o posibilă promovare alb-negrii trebuie să-și rezolve problemele din defensivă. Urmează meciul cu Petrolul de pe teren propriu, iar ”lupii galbeni” nu sunt nici Luceafărul Oradea, nici Energeticianul. Prahovenii au încasat doar două goluri în 7 meciuri, un semnal de alarmă pentru ofensiva universitarilor, mai mult norocoasă decât inspirată.

Distribuie:

Postaţi un comentariu