”U” Cluj debutează în viitoarea ediție a Ligii 2 în deplasare, la Aerostar Bacău

Foto: Dan Bodea (Arhivă)

Casa Fotbalului a găzduit luni tragerea la sorți în urma căreia s-a conturat programul sezonului regulat din Liga 2, ediția 2020/2021. Deși s-a insistat pe ideea că Pandurii Târgu Jiu nu va fi primită în campionat din cauza datoriilor financiare, gruparea gorjeană a câștigat apelul împotriva Comisiei de Licențiere și va juca în campionatul ce debutează la sfârșitul acestei săptămâni. Astfel, Liga 2 va porni la drum cu 21 de echipe.

Universitatea Cluj va debuta în deplasare, la Bacău, în compania formației Aerostar, nou promovată în eșalonul secund. Echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regulat, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.

La fel ca în ediția recent încheiată, primele 6 clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Echipele din play-out-ul ediției 2020/2021 a Ligii 2 vor fi împărțite în două grupe, A și B. Grupa A din play-out va avea 7 echipe, în timp ce grupa B va avea 8 echipe, urmând a se disputa câte un singur joc între participante. Din grupa A vor retrograda în Liga 3 locurile 6 și 7, din grupa B vor retrograda locurile 6, 7 și 8. Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga 2.

Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micșora corespunzător, însă împărțirea în cele două grupe se va face în același mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.

În ceea ce priveşte regulile de vârstă în Liga 2, din sezonul 2020-2021, prin decizia Comitetului Executiv din 14 ianuarie 2020, la care s-a adăugat şi modificarea art. 45, alin.10 şi 11 din ROAF, aşa cum a fost adoptată în şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 3 august 2020, echipele din acest eşalon sunt obligate să folosească efectiv pe toată durata jocurilor din campionat, un jucător de U19 și unul de U21, format la nivel naţional, eligibil pentru echipele naţionale ale României.

Programul complet al echipei antrenate de Adrian Falub este următorul:
Etapa 1
Aerostar Bacău – Universitatea Cluj
Etapa 2
Universitatea Cluj – ASU Politehnica Timișoara
Etapa 3
Gloria Buzău Universitatea Cluj
Etapa 4
Universitatea Cluj –Unirea Slobozia
Etapa 5
Metaloglobus București – Universitatea Cluj
Etapa 6
Universitatea Cluj –Pandurii Târgu Jiu
Etapa 7
Turis Turnu Măgurele – Universitatea Cluj
Etapa 8
Universitatea Cluj – Concordia Chiajna
Etapa 9
CS Mioveni – Universitatea Cluj
Etapa 10
Rapid București– Universitatea Cluj
Etapa 11
Universitatea Cluj – Farul Constanța
Etapa 12
CSM Reșița– Universitatea Cluj
Etapa 13
Universitatea Cluj – Ripensia Timișoara
Etapa 14
Csikszereda Miercurea Ciuc – Universitatea Cluj
Etapa 15
Universitatea Cluj – Dunărea Călărași
Etapa 16
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj
Etapa 17
Universitatea Cluj – CSM Slatina
Etapa 18
ACS Comuna Recea – Universitatea Cluj
Etapa 19
Universitatea Cluj – U Craiova 1948
Etapa 20
Universitatea Cluj STĂ
Etapa 21
Universitatea Cluj – Petrolul Ploiești

Distribuie:

Postaţi un comentariu