”U” Cluj debutează, acasă, cu Poli Timișoara în noua ediție de campionat a ligii a doua

Foto: Dan Bodea

Luni, la sediul Federației Române de Fotbal a avut loc tragerea la sorți și s-a stabilit programul competițional al sezonului 2021/2022 a ligii a doua. ”U” Cluj va începe campionatul pe teren propriu contra formației Politehnica Timișoara.

Conform regulamentului votat de participanții în competiție, echipele vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției: play-off sau play-out.

Primele șase clasate la finalul sezonului regular își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă zece meciuri pentru fiecare formaţie.

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8, respectiv 7 din play-out-ul Ligii 1.

Echipele de pe locurile 7-20 la finalul sezonului regular vor fi repartizate în două serii de play-out, disputând doar un tur de șapte etape, care va asigura încă şase meciuri pentru fiecare echipă.

Vor retrograda cinci echipe, adică ultimele două clasate din fiecare serie și pierzătoarea barajului dintre penultimele clasate în aceste grupe de play-out.

Programul primei etape:
Ripensia Timișoara – Dunărea Călărași
Unirea Dej – Unirea Slobozia
CS Comunal Șelimbăr – Dacia Unirea Brăila
FC Brașov Steagul Renaște – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Steaua București – FK Csikszereda
Astra – Metaloglobus București
Petrolul Ploiești – Politehnica Iași
Concordia Chiajna – Unirea Constanța
FC Hermannstadt – FC Buzău
Universitatea Cluj – Politehnica Timișoara

Distribuie:

Postaţi un comentariu