”U” Cluj continuă aventura în Liga 2. Începe campionatul

Foto: Dan Bodea

Șase portughezi, un internațional din Insulele Capului Verde și patru tineri fotbaliști sub 21 de ani sunt transferurile realizate de oficialii Universității Cluj în pauza competițională. Lor li se adaugă jucători care au luptat și în precedentul sezon pentru accederea în Liga 1. Noul campionat al Ligii 2 pornește la drum la sfârșitul acestei săptămâni, când ”U” va evolua, vineri, în deplasare la Reșița, în compania echipei din localitate, CSM.

Schimbarea la față. Opt străini și nouă români de perspectivă
”U” Cluj atacă promovarea în Liga 1 cu o echipă schimbată aproape din temelii. Prima, și cea mai importantă noutate, este numirea lui Cristian Dulca în funcția de antrenor principal. În timp record acesta și-a conturat și staff-ul, din care mai fac parte Mircea Cojocaru, antrenor secund și metodist, Octavian Moraru, team manager și omul responsabil cu transferurile, Alexandru Buza, specialist în medicină sportivă și nutriție, Lucian Turcu, fostul jucător al „Șepcilor roșii” și Riccardo Proietti, un preparator fizic italian, cu o vastă experiență, care a mai lucrat la echipe precum Bayern Munchen, Pescara sau Empoli.

Câțiva jucători importanți s-au retras din activitate (Giurgiu și Abrudan), la alții s-a renunțat, iar unii nu au mai vrut să continue la ”U”. A urmat și o campanie semnificativă de achiziții. Primul transfer a fost al portarului Jose Costa, fotbalist crescut la Academia Benficăi Lisabona, care are în CV prezențe în echipele naționale U17 și U19 ale Portugaliei. Fundașii Inacio Miguel și Andre Ceitil, mijlocașul Pedro Mendes și atacanții Firmino și Rafa au completat lotul lusitan.

Internaționalul din Insula Capului Verde (13 meciuri pentru echipa națională) și Artur Crăciun (internațional U21 al republicii Moldova) sunt ceilalți „stranieri” ai noului ”U”. Șefii Universității au avut grijă să transfere și jucători care să asigure un viitor frumos „Șepcilor roșii”. Astfel, sub comanda lui Dulca și Cojocaru au ajuns în această vară atacantul Alex Pop, campion U19 al României, cu Viitorul Constanța, Victor Dican (internațional U18 al României) și Renato Imbrea (19 ani, ultima oară la Venezia).

Din prima echipă a Universității mai fac parte câțiva jucători extrem de tineri și de promițători. Tudor Telcean (17 ani), Dan Berci (20 de ani), Tudor Vomir (18 ani), Mihai Cohan (18 ani), ambii convocați recent la echipa națională sub 18 ani a României, Florin Burghele (internațional U18) și Alin Văsălie (17 ani). Acesta din urmă este cel mai tânăr debutant din toate timpurile în Liga 2.

Noul sezon al eșalonului secund începe pe 2 august, cu meciul dintre CSM Reșița – ”U” Cluj. Prima parte a sezonului, care are loc în acest an, 2019, se desfășoară până pe 7 decembrie, atunci când are loc etapa a 21-a, adică a doua a returului. În acest interval sunt programate și două etape intermediare, pe 16 octombrie (etapa 12) și 13 noiembrie (etapa 17). Partea a doua a sezonului debutează pe 22 februarie 2020, cu etapa a 22-a, şi se încheie în jurul datei de 30 mai 2020, odată cu disputarea etapei a 38-a.

Distribuie:

Postaţi un comentariu