”U” Cluj – CFR ar putea fi capul de afiș al 16-imilor Cupei

La începutul săptămânii viitoare, luni, 9 noiembrie, Casa Fotbalului va găzdui tragerea la sorți în urma căreia vor fi stabilite duelurile din faza șaisprezecimilor de finală ale Cupei României, ediția 2020/2021. În această fază vor intra în competiție și cluburile din Liga 1, alături de celelalte 20 de echipe calificate din tururile anterioare.

Universitatea Cluj a fost repartizată în urna A, iar CFR în cea de a doua urnă valorică, astfel că, cele două rivale au șanse foarte mari să se întâlnească în 16-imi. Criteriul de departajare a echipelor și repartizarea lor într-una din cele două urne a fost simplu, în urna A intrând echipele care au jucat cel puțin optimi de finală anul trecut în Cupa României.

Cele 12 echipe din prima urnă vor fi grupate cu tot atâtea echipe din a doua grupă, iar cele opt echipe care rămân în urna B vor juca între ele. Asta înseamnă că, pe lângă un ”U” Cluj vs CFR, în 16-imi am putea asista și la un duel al celor două Universități din Craiova, cea a lui Adrian Mititelu și cea a lui Mihai Rotaru.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare. În conformitate cu principiile de desfăşurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Meciurile din șaisprezecimile Cupei României se vor disputa începând cu 28 noiembrie, ora 13:30, cu excepția jocurilor televizate, programul complet urmând a fi stabilit după tragerea la sorți a partidelor, în funcție și de transmisiile TV, şi va fi comunicat ulterior de către Federația Română de Fotbal.

Distribuie:

Postaţi un comentariu