”U” Cluj are antrenor! Un fost campion în Olanda va pregăti echipa universitară

Secția de handbal feminin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj a anunțat numele noului antrenor al echipei. Acesta este Alex Curescu, un român stabilit în Olanda de mai bine de 20 de ani. În vârstă de 42 de ani, Alex Curescu și-a început cariera de antrenor în 2004 la gruparea Wings și a mai pregătit formațiile masculine Aalsmeer, Hellas și Haro, iar din 2012 încoace a antrenat echipele feminine Quintus, Voc, sew și Velo, toate din Olanda.

Cele mai importante performanțe le-a obținut în urmă cu mai bine de un deceniu, Cupa Olandei (în 2008), Supercupa și titlul de campion în 2009, toate pe banca celor de la Aalsmeer. De asemenea, a fost desemnat antrenorul anului în Olanda, în 2009. Palmaresul său mai cuprinde o finală de Cupa Olandei (2016), cu Quintus, și două clasări pe locul al treilea în campionat, cu VOC (2015) și Quintus (2017).

„Mă bucură mult faptul că Universitatea Cluj a luat decizia de a mă alege pe mine ca antrenor principal pentru echipa de handbal feminin. Va fi o mare onoare, împreună cu lotul disponibil, să realizăm obiectivele propuse pentru noul sezon. Aștept cu nerăbdare să fac cunoștință cu echipa, conducerea clubului și bineînțeles cu publicul din Cluj și din România”, a declarat Alex Curescu pentru site-ul oficial al clubului.

Din 2017 până la sfârșitul lunii trecute echipa feminină de handbal Universitatea Cluj a fost pregătită de Alin Bondar și s-a luptat în permanență pentru evitarea retrogradării. De altfel, sezonul recent încheiat, prin înghețarea clasamentului din cauza anulării competițiilor sportive cauzată de pandemia de coronavirus, echipa clujeană a terminat pe poziția a 12-a, care ar fi dus la barajul pentru menținere/promovare în Liga Națională.

Distribuie:

Postaţi un comentariu