”U” Cluj ar putea „scăpa” de una dintre potențialele contracandidate la promovare. Petrolul riscă retrogradarea

Foto: Dan Bodea

Scandalul „Mită pentru arbitri“, declanșat la sfârșitul lunii martie, când Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au organizat un flagrant ar putea duce la retrogradarea Petrolului Ploiești, una dintre candidatele constante la promovarea în Liga 1.

În urma acestei acţiuni, Mihai Dogaru, vicepreşedinte la Petrolul Ploieşti şi manager general la compania care era și principalul sponsor al prahovenilor, a fost dus la audieri. La aproape trei luni distanţă, pe 15 iunie, Dogaru a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru dare de mită.

Pentru că Mihai Dogaru a ocupat funcţia de vicepreşedinte la Petrolul Ploieşti clubul prahovean poate avea de suferit în urma condamnării acestuia, iar Universitatea Cluj, în cazul în care va reuși să aibă un sezon onorabil, ar putea „scăpa” de una dintre contracandidatele la promovarea în Liga 1.

Petroliștii o dau din colț în colț, în cazul Dogaru
Conform procedurilor, după condamnarea oficialului petrolist, Radu Vişan, secretarul general al FRF, trebuie să trimită o sesizare la Comisia de Disciplină, pentru anchetarea cazului.

Dacă aceasta va decide că Petrolul trebuie sancţionată, echipa prahoveană va fi retrogradată. Hotărârea Comisiei de Disciplină trebuie comunicată Departamentului de Competiţii al FRF, care o va pune în aplicare. Dacă o va pune în aplicare.

Petrolul tremură în aşteptarea deciziei Comisiei de Disciplină, pentru că există un precedent în fotbalul românesc. Cornel Penescu, fostul patron de la FC Argeş, a fost condamnat pentru dare de mită, iar clubul a fost retrogradat în liga secundă.

Petrolul îşi doreşte să nu păţească acelaşi lucru şi se apără spunând că Mihai Dogaru nu mai făcea parte din organigrama clubului, în momentul în care a fost prins în flagrant.

Pe de altă parte însă, formaţia prahoveană a făcut o solicitare la FRF ca la ultimul joc din sezonul regular de Liga 2, cel cu U Cluj, Mihai Dogaru să fie una dintre persoanele cu acces în stadion.

Mihai Dogaru și-a recunoscut fapta
Mihai Dogaru a fost surprins în flagrant, la sfârșitul sezonului recent încheiat al ligii a doua, când încerca să mituiască un arbitru. În momentul săvârșirii infracțiunii Dogaru era vicepreședintele Petrolului și manager general al companiei care era și principalul sponsor al prahovenilor.

Tentativa de dare de mită s-a petrecut la sfârșitul lunii martie, când oficialii Petrolului încă mai credeau că echipa va prinde un loc în play-off-ul eșalonului secund. Mihai Dogaru l-a contactat pe arbitrul Andrei Antonie, delegat pentru meciul CS Mioveni – Aerostar Bacău. Conform anchetatorilor, fostul oficial al Petrolului i-ar fi oferit centralului bucureștean 5.000 de euro pentru a-i încurca pe cei de la CS Mioveni.

Ulterior Mihai Dogaru și-a recunoscut fapta și a beneficiat de clemența judecătorilor care l-au condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu