”U” Cluj a trecut la pas de Unirea Slobozia. Enache recunoaște că a fost norocos și i-a mulțumit lui Falub

Foto: Tansilvania Reporter

Noul antrenor al Universității Cluj, Costel Enache, și-a impus repede ideile și echipa a câștigat fără prea mari emoții, scor 3-1, meciul cu Unirea Slobozia din cadrul etapei a patra a ligii a doua. Cu Tamaș în recuperare, fără Andrei Mureșan și Dorin Goga în primul 11, cu Telcean și Pârvulescu reveniți printre titulari, cu Gavra căpitan, „Șepcile roșii” au arătat ca o echipă mai aproape de promisiunile oficialilor.

Însă, debutul întâlnirii a fost marcat de greșeala arbitrului care a acordat penalti pentru oaspeți la o cădere teatrală a lui Toma în suprafața de pedeapsă. Același Toma a încercat să întoarcă favorul primit, a tras slab, însă Muțiu a plonjat în direcția opusă și Slobozia conducea cu 1-0 după nici un sfert de oră.

În ciuda schimbărilor lui Enache, jocul Universității a scârțâit și în disputa cu Unirea, iar jucătorii din Slobozia au trecut pe lângă 2-0 în minutul 31, când Moldovan, liber în fața porții goale, a avut nevoie de prea multe atingeri pentru a trimite mingea în plasă. Filip a apărut de nicăieri și a blocat balonul care putea închide jocul.

Finalul primei reprize a fost al Universității care a reușit să întoarcă rezultatul și să treacă în avantaj în mai puțin de 120 de secunde. Mai întâi a finalizat Gavra o acțiune prelungită de atac(min. 42), pentru ca Pârvulescu, altfel unul dintre cei mai activi jucători ai lui Enache, să provoace golul de 2-1, după un șut deviat în proprie poartă de Dumbrăvean.

Ultima fază importantă s-a consumat în minutul 57 când Inacio a centrat pentru Filip care, nemarcat, a trimis puternic cu capul un balon pe care portarul advers l-a scăpat în poartă. „Știam că o să avem un joc greu. O să încep prin a-mi felicita jucătorii. Știu că nu le-a fost ușor pentru meciul din seara asta. Erau într-un dezechilibru mental, cu puțină lipsă de încredere. E normal, după cum au jucat în ultimul meci.

Am găsit o echipă organizată, la care se vede că s-a lucrat bine. Ăsta e meritul antrenorului de dinainte mea. Mi-a fost foarte ușor să comunic cu jucătorii. În trei – patru zile nu putem face mari schimbări și nu putem să ne punem amprenta niciunul dintre antrenori. Ce ați văzut în seara asta e doar o inspirație de a schimba doi-trei jucători, dar toată munca e a celor de dinaintea mea”, a spus Enache la finalul partidei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu