”U” Cluj a smuls un punct la Metaloglobus fără să fi trimis vreun șut pe poartă

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Singurul meci de liga a doua din ziua alegerilor locale, Metaloglobus București – Universitatea Cluj s-a terminat la egalitate, scor 0-0, la capătul unei dispute în care gazdele au luat fotbalul la mișto, iar ardelenii nu au reușit să se adapteze cerințelor noului staff tehnic condus de Costel Enache. În fața singurului suporter admis în incinta arenei, dar care s-a remarcat cât toți fotbaliștii la un loc, ”U” a irosit singura ocazie de gol încă din minutul 6.

Noul căpitan al universitarilor, Cristi Gavra, a profitat într-o primă fază de o gafă a defensivei bucureștenilor, a pătruns în careu și, singur c portarul Gavrilaș, a șutat și fără vlagă, și pe lângă buturile gazdelor. Replica a venit imediat (min. 9) din gheata lui Ovidiu Herea care însă a trimis în plasa laterală, din 6 metri. O pasă în mijlocul careului ar fi găsit doi coechipieri demarcați și mult mai bine plasați pentru deschiderea scorului.

Din nou Herea (min. 20), Ciocâlteu ( 22), iar Herea (33), Matache (38) și Mino Sota (39) au irosit oportunități importante la poarta lui Muțiu, salvat de pauză ,ca elevul care nu și-a făcut tema de clopoțel. Repriza a doua a fost mult mai săracă, și în fotbal, și în ocazii. Ovidiu Herea a mai dat cu piciorul unei șanse de a înscrie (min. 51).

La poarta cealaltă Telcean a avut un moment de rătăcire salvând defensiva gazdelor într-o situație în care era mai greu să ratezi decât să înscrii. În 5 metrii, cu toată poarta goală în față, fundașul Universității a respins balonul, spre centrul terenului, în loc să-l trimită simplu în poarta adversă. Claudiu Herea și Dorin Goga a bifat câte un șut spre poartă și primele de meci.

În minutul 88 s-a consumat ultima fază importantă. Muțiu a respins prost o centrare, Lungu a ratat cu poarta goală și meciul s-a terminat 0-0. Singurul lucru aproape pozitiv, de consemnat după această partidă, este că ”U” Cluj e neînvinsă cu Enache pe bancă, e drept după doar două etape. Runda viitoare, tot cu Enache antrenor, Universitatea o va întâlni pe teren propriu pe Pandurii Târgu Jiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu