”U” Cluj a pierdut finala Cupei României la baschet feminin. În a doua repriză Sepsi a făcut legea

Foto: Dan Bodea (Arhivă 2017)

Echipa feminină de baschet Universitatea Cluj a pierdut cu scorul de 55-83 finala Cupei României, în fața multiplei campioane a țării Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Clujencele au rezistat doar o repriză în fața formației covăsnene, actul secund fiind controlat autoritar de formația care domină de ani de zile întrecerile interne de baschet.

Universitarele au început tare și au avut un parțial de 6-0, dar următoarele atacuri ale grupării din Sfântu Gheorghe s-au concretizat pe tabela de marcaj și balanța s-a înclinat repede în favoarea acesteia (6-9).

După primele 10 minute scorul era egal 20-20 și sfertul al doilea a reprezentat o permanentă luptă cu propriile limite pentru fetele lui Ioannis Koukous, de a ține ritmul impus de un adversar nu doar mai experimentat, ci și mult mai bine pregătit. Totuși, la pauza mare Sepsi avea doar 6 puncte avans (41-35).

Repriza a doua a fost la discreția adversarelor Universității care au controlat disputa fără să se pună măcar o secundă întrebarea dacă clujencele vor reuși să limiteze proporțiile scorului. 21-14 și un sec 21-6 au fost scorurile ultimelor două secvențe de joc și Sepsi a cucerit pentru a șasea oară trofeul.

Timbilla, autoare a 17 puncte, Campbell cu 16 și Fleșer cu 10 puncte, au fost principalele marcatoare ale Universității. Turneul final al Cupei României la baschet feminin a fost găzduit de Satu Mare. În prima partidă, Universitatea Cluj a trecut de Agronomia București cu scorul de 62-47.

Distribuie:

Postaţi un comentariu