”U” Cluj a început cu o înfrângere turneul de la Bistrița

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Handbalistele de la Universitatea Cluj au puține opțiuni pentru a salva sezonul în curs, compromis în mare parte datorită evoluțiilor extrem de slabe din prima parte. Zilele acestea clujencele participă la turneul găzduit de Bistrița, în cadrul căruia se dispută meciurile etapelor 16, 17, 18 și 19 din Liga Națională.

”U” nu a fost programată în etapa a 16-a, prima a returului, după abandonul echipei Crișul Chișineu-Criș, iar în cea de a 17-a a întâlnit-o pe Dacia Mioveni în fața căreia a cedat cu 26-29 (14-14). Diferența finală de scor reflectă în parte situația din teren.

Universitatea a început cu elan întâlnirea din Sala Polivalentă din Bistrița și a înscris primele goluri prin Chintoan și Necula și s-a menținut la conducere până în minutul 10, când a fost egalată la 5. Clujencele au continuat să dicteze ritmul și au trecut din nou în avantaj.

Echipa din Argeș a preluat pentru prima oară conducerea în minutul 21 (scor 11-10) și au fost aproape să intre în avantaj de un gol la vestiare, dar Vizuete a egalat la 14 stabilind scorul pauzei. În debutul actului secund ”U” Cluj a trecut din nou la conducere, iar echilibrul s-a menținut până în minutul 39 când Dacia s-a desprins pentru prima oară la 3 goluri (21-18).

Până la final formația din Mioveni a controlat jocul având în două rânduri avantaje și de 6 goluri. Doar relaxarea oponentelor, din finalul partidei, le permis clujencelor să înscrie de trei ori la rând și să încheie meciul la o diferență până la urmă corectă.

Joi, de la ora 12:00, este programat cel mai greu meci al Universității, din turneul de la Bistrița, în compania ocupantei locului 4, Gloria Buzău, iar cel mai așteptat joc este cel de sâmbătă, de la ora 18:35, când vor înfrunta Activ Prahova Ploiești, cele două echipe fiind în luptă directă pentru evitarea locului 15, direct retrogradabil în eșalonul secund.

Distribuie:

Postaţi un comentariu