”U” Cluj a cerut suspendarea definitivă a sezonului în curs

Foto: Dan Bodea

Reprezentanții Federației Române de Fotbal și cei ai cluburilor din liga a doua au participat, joi, la o nouă videoconferință în care s-a discutat și s-au analizat scenariile în care ar putea fi reluate activitățile sportive. Majoritatea cluburilor nu au baze sportive proprii în care ar trebui să își reia pregătirile în condiții de cantonament, din data de 15 mai, prin urmare nu pot îndeplini cerințele protocolului emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului. În aceste condiții majoritatea conducătorilor cluburilor din Liga 2, între aceștia și cei ai Universității Cluj, au declarat că preferă „înghețarea” sezonului.

Doar patru echipe mai vor să joace fotbal
Decizia oficialilor Universității Cluj, de a susține scenariul suspendării definitive a actualului sezon, este oarecum firească în condițiile în care gruparea „Șepcilor roșii” nu mai are pentru ce să lupte fiind ieșită din cărțile promovării în primul eșalon.

La fel ca și ”U”, reprezentanții cluburilor Farul Constanța, SCM Gloria Buzău și Viitorul Pandurii, au sugerat în videoconferința de joi ideea „înghețării” campionatului. Cele patru cluburi se alătură astfel, Ripensiei Timișoara, AS Poli Timișoara, CS Mioveni și Pandurii Târgu Jiu care și-au exprimat public dorința de a nu mai juca meciurile rămase nedisputate din acest sezon al ligii a doua.

De altfel, dintre toți participanții la videoconferința de joi doar delegații cluburilor UTA Arad, Petrolul Ploiești, Turris Turnu Măgurele și Rapid București au transmis mesaje clare, că vor ca Liga 2 să continue, cu disputarea tuturor etapelor ce au mai rămas până la finalul actualului sezon, acestea fiind de altfel, implicate în lupta pentru accederea în Liga 1.

De partea cealaltă, reprezentanții FRF au insistat pentru reluarea meciurilor ba chiar au promis că vor interveni pe lângă ministrul Tineretului și Sportului, respectiv pe lângă Ministerul Sănătății în încercarea relaxării protocolului. După aproximativ trei ore de discuții s-a decis să se aștepte noul set de reguli pe care Ministerul Sănătății, respectiv Tineretului și Sportului îl vor elabora și abia apoi se va lua o decizie definitivă, dacă și în ce fel se pot relua antrenamentele și competiția. Oficialii FRF au lăsat să se înțeleagă că în cazul în care Liga 2 va fi reluată se va merge pe formatul play-off /play-out și nu pe desfășurarea celor 14 etape rămase din retur.

Distribuie:

Postaţi un comentariu