U-BT va participa în viitoarea ediție a Basketball Champions League

Foto: Dan Bodea

Câștigătoare a Cupei României la baschet și lider în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin în momentul anulării sezonului 2019/2020 echipa clujeană U-BT va evolua în viitoarea ediție a Basketball Champions League. Anunțul a fost făcut de directorul sportiv al alb-negrilor, Branko Cuic, la ReStart Sport Summit.

Universitarii clujeni au primit invitația de a evolua în FIBA Europe Cup, competiție în care a atins faza sferturilor de finală în această primăvară, însă au declinat invitația alegând să se înscrie în Basketball Champions League unde ar putea întâlni formații mult mai galonate și cu istorii impresionante în ceea ce privește participarea în competițiile de top europene.

Partizan Belgrad, Cedevita Olimpija Ljubljana, Buducnost Podgorica, Galatasaray Istanbul, Darussafaka Istanbul, Rytas Vilnius sau Bilbao Basket se numără printre potențialele viitoare adversare ale echipei antrenată de Mihai Silvășan.

„Chiar dacă am primit o invitație din partea 7days EuroCup, clubul nostru dorește să participe și să reprezinte baschetul românesc în Basketball Champions League. Chiar la sfârșitul acestei săptămâni am primit calendarul FIBA și zice că primul tur preliminar începe la mijlocul lunii septembrie.

Încă nu știm unde va fi, dar presupunem că vom intra cel puțin într-un tur preliminar. Deci vom începe aproximativ ca anul trecut, în jurul datei de 5 august, bineînțeles dacă măsurile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus ne vor permite acest lucru”, a declarat Branko Cuic.

Distribuie:

1 Comentariu

  1. raz says:

    Fiba Europe Cup nu e acelasi lucru cu Eurocup!!! sunt 2 competitii diferite. In prima am evoluat anul trecut, cealalta era considerată a doua competitie europeana. Dar prin prisma echipelor care fac trecerea de la Eurocup la BCL, cred ca ordinea se va scimba.

Postaţi un comentariu