U-BT va juca cinci amicale în Serbia. În cantonament va ajunge și Néstor Colmenares, ultima achiziție a clujenilor

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca efectuează în această perioadă un stagiu de pregătire în Serbia unde va disputa și cinci jocuri de verificare, două dintre acestea în compania lui Partizan Belgrad. În cantonamentul din țara vecină va ajunge și venezueleanul Néstor Colmenares, care a semnat recent cu gruparea universitară.

Žganec în convalescență, Vergas a primit derogare pentru deplasare
La începutul acestei săptămâni pe adresa clubului au sosit rezultatele testelor COVID-19, toate fiind negative. Însă, în Serbia, Mihai Silvășan nu-l va avea la dispoziție pe Karlo Žganec care a fost recent supus unei intervenții chirurgicale la umăr și se află în perioada de recuperare.

În schimb, a primit o derogare din partea DSP Cluj Gregory Vargas. Acesta a ajuns de curând în Cluj-Napoca și ar fi trebuit să stea 14 zile în izolare, însă autoritățile sanitare au considerat că perioada de izolare poate fi efectuată și în cantonament. U-BT va reveni în țară pe data de 14 septembrie. Până atunci alb-negrii au programate cinci meciuri amicale după următorul program:

06:09:2020 Borac Cacak – U-BT Cluj
08:09:2020 Partizan Belgrad – U-BT Cluj (meciul 1)
10:09:2020 Partizan Belgrad – U-BT Cluj (meciul 2)
12:09:2020 Mega Bemax Belgrad – U-BT Cluj
14:09:2020 SCM Timișoara – U-BT Cluj

Silvășan nu agreează restricțiile impuse de autorități
La plecarea spre Serbia, antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, s-a arătat extrem de nemulțumit de restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei de Coronavirus. Tehnicianul spune că regulile impuse sunt absurde și afectează grav procesul de pregătire al echipei sale.

„Ne-am antrenat cât de tare am putut în condițiile date. Am încercat să respectăm toate regulile impuse, însă este dificil. Sunt niște reguli absurde și e frustrant, mai ales când ai un meci extrem de important pe 23 septembrie. Acestea sunt condițiile, ne adaptăm și încercăm să scoatem ce avem mai bun. Problema este legată de chimia echipei, jucătorii au stat în izolare.

Așteptăm o decizie oficială și în ceea ce privește Liga Națională. Probabil că în octombrie va începe campionatul, dar trebuie înainte să intrăm în acea perioadă de 14 zile de izolare. Cred că suntem unici în Europa cu aceste măsuri destul de ciudate. Asta este situația, ne conformăm, deși stăm 14 zile în izolare, facem teste și pentru moment nu avem voie să ne antrenăm cu contact. Vom vedea cum va fi, dar noi o să respectăm orice regulă impusă”, a spus Silvășan pentru site-ul oficial.

Reamintim că până la debutul în noua ediție a Ligii Naționale U-BT va participa, în perioada 23-25 septembrie, la turneul de calificare în grupele Basketball Champions League. În primul meci clujenii vor înfrunta formația Igokea. Dacă va trece de gruparea din Bosnia și Herțegovina vor întâlni în finala turneului învingătoarea dintre Sporting Lisabona și Fribourg Olympic din Elveția.

Distribuie:

Postaţi un comentariu