U-BT va evolua în echipament de culoare roz în meciul cu CSM Oradea. Campioana României susține lupta de prevenție a cancerului

Meciul dintre campioana en titre a României, U-BT Cluj-Napoca, și CSM Oradea, în fapt reeditarea finalei Ligii Naționale din sezonul trecut, va debuta cu un moment special. Carmen Mihalca, supraviețuitoare a cancerului de sân, va arunca simbolic prima minge.

Prin aceasta U-BT arată că se implică în campania de prevenție a cancerului de sân – „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea”. De asemenea, jucătorii lui Mihai Silvășan vor purta echipamente de culoare roz, atât la meciul de duminică, cât și la cel cu Dinamo București din 22 octombrie. Ulterior, echipamentele vor fi scoase la licitație, urmând ca banii să fie donați către asociații de pacienți.

„Cred că rolul nostru nu este doar acela de a obține performanțe pe terenul de joc. Consider că trebuie să fim implicați în problemele societății din care facem parte.

Din păcate, și eu am avut parte de evenimente nefericite în familia mea, din cauza cancerului. Chiar și mama mea a fost aici pacientă. Țin să le mulțumesc medicilor pentru felul cum a fost tratată. A depășit cu bine această problemă de sănătate”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan.

În cadrul campaniei „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea”, vor fi oferite 150 de ecografii mamare gratuite, atât în Cluj-Napoca, prin parteneriatul cu U-BT Cluj-Napoca, dar şi în Bucureşti. Campania cuprinde și lecții de autopalpare desfășurate în Cluj-Napoca, la Carrefour VIVO! Center, în perioada 5-10 octombrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu